Video’s OWD2006 online

 Gepubliceerd door om 22:37  Onderwijs
nov 292006
 

Het heeft even geduurd, maar de video’s die gemaakt zijn tijdens de SURF Onderwijsdagen 2006 staan online:

De links voeren allemaal naar hoge kwaliteit WMV-streams (Mediaplayer nodig).
Mijn favoriet in het rijtje is nog steeds de presentatie van Oblinger. Niet eens zo zeer om de inhoud maar ik vind het een prettig mens om naar te luisteren.

 Reacties uitgeschakeld voor Video’s OWD2006 online  Tags:

Leren met video

 Gepubliceerd door om 07:02  Media
nov 292006
 
“Hierbij willen wij graag de wiki Video2Learn onder jullie aandacht brengen en een oproep doen mee te helpen de wiki te vullen met eigen artikelen, weetjes, tips, handleidingen, projecten, interessante software, good practices. Kortom alles wat je maar in huis hebt op het gebied van streaming video, zowel technisch als didactisch.
Video2Learn is door Natascha Lubberding en Harriët Damen opgestart om de volgende reden: wij willen graag 1 plek creëren waar iedereen terecht kan die meer wil weten over de toepassing van streaming video in het onderwijs. Op dit moment is veel interessante informatie verspreid over de instellingen en daardoor slecht (of zelfs on)vindbaar. Wij willen die kennis en informatie verzamelen en publiceren.”

Ik zou niet geloofwaardig overkomen als ik hier alleen positief op zou reageren. Ik heb mijn verwachtingen wat betreft het gebruik van wikis voor het spontaan tot stand laten komen van spontane kennisdeling flink bijgesteld. Een zo’n oproep gaat er nu echt niet voor zorgen dat er een levendige community ontstaat van mensen die die wiki gaan vullen en onderhouden.
En de wiki is nu nog erg leeg en kaal. Dat betekent dat er blijkbaar vanuit gegaan wordt dat we starten met brengen voordat we kunnen halen. Ook geen veronderstelling waarvan ik verwacht dat die gaat werken.
Maar wellicht geeft de mail waar ik bovenstaande tekst uit genomen heb gewoon een verkeerd beeld. Natascha en Harriët werken allebei voor het ICLON en dat zijn de mensen achter de e-learning themasite. En daar is aangetoond dat het mogelijk is maandelijks steeds weer mensen te vinden die bereid zijn een bijdrage te schrijven voor de site. Als ze voor de video-wiki actief mensen weten te benaderen én er zelf ook zoveel energie in willen steken als voor een “gewone” site, dan zie ik deze wiki nog wel uitgroeien tot die centrale plek over streaming video.
Eens kijken hoe lang het duurt voordat mijn edits van gisterenavond van deze lijst verdwenen zijn.

Werking van Skype toegelicht

 Gepubliceerd door om 06:46  Internet
nov 292006
 

Ik vind “Lab Rats” nog geen show waar ik denk vaak naar te gaan kijken, dit is me té geekie, maar de uitleg over de werking van het tot stand komen van een Skype-verbinding in aflevering 52 was interessant genoeg om hem helemaal af te kijken.
En het laat ook zien dat het wel helpt als je een beetje kunt tekenen op het moment dat je een Wacom gebruikt.

Fronter

 Gepubliceerd door om 06:40  QTI
nov 292006
 
“Vanaf versie 71 welke in januari 2007 wordt verwacht, zal Fronter volledig zijn bijgewerkt op het gebied van de internationale standaarden. Enkele uitgelicht:
* SCORM 2004, Fronter zal SCORM 2004 verder gaan ondersteunen door middel van een nieuwe SCORM speler. Deze Icodeon speler ondersteunt het grootste deel van de SCORM 2004 aanbevelingen.
* iCal import, hiermee wordt een veel gevraagde ondersteuning geboden voor agenda import.
* e-portfolio, Met de eerste stap in deze nieuwe standaard zal het exporteren van het portfolio volgens de standaard mogelijk worden.
* Metadata volgens IEEE, hiermee zal ook het Nederlandse content zoekprofiel nog verder worden ondersteund.
* IMS-QTI zowel de bestaande versie 1.2 als de nieuwe versie 2.1, daarmee is Fronter een van de eerste ELO’s in Nederland welke versie 2.1 ondersteund en daarmee integratie met bekende toetsprogramma’s verder vergroot.”

(bron)

Productaankondigingen van leveranciers die betrekking hebben op het ondersteunen van leertechnologie-afspraken neem ik altijd met meer zout dan dat bij een gemiddelde maaltijd gezond voor me zou zijn. Er zit namelijk vaak nogal wat ruimte tussen de marketing en de praktijk. Toch is zo’n aankondiging genoeg reden om nieuwsgierig te worden. Want uiteraard zou ik met name de QTI import/export wel eens aan de tand willen voelen. En, zover ik weet is Fronter hiermee sowieso de eerste ELO in Nederland die ondersteuning voor QTI 2.1 aankondigt. Nu maar hopen dat dit een “als het eerste schaap over de dam is” vervolg krijgt. En er zal natuurlijk ruimte geboden moeten worden voor de leveranciers om die uitwisselbaarheid met anderen te testen, zoals voor contentpackaging en e-portfolio al gebeurt.
Getipt door ICT-in-onderwijs Nieuws.

 Reacties uitgeschakeld voor Fronter  Tags: