Leren met video

 Gepubliceerd door om 07:02  Media
nov 292006
 
“Hierbij willen wij graag de wiki Video2Learn onder jullie aandacht brengen en een oproep doen mee te helpen de wiki te vullen met eigen artikelen, weetjes, tips, handleidingen, projecten, interessante software, good practices. Kortom alles wat je maar in huis hebt op het gebied van streaming video, zowel technisch als didactisch.
Video2Learn is door Natascha Lubberding en Harriët Damen opgestart om de volgende reden: wij willen graag 1 plek creëren waar iedereen terecht kan die meer wil weten over de toepassing van streaming video in het onderwijs. Op dit moment is veel interessante informatie verspreid over de instellingen en daardoor slecht (of zelfs on)vindbaar. Wij willen die kennis en informatie verzamelen en publiceren.”

Ik zou niet geloofwaardig overkomen als ik hier alleen positief op zou reageren. Ik heb mijn verwachtingen wat betreft het gebruik van wikis voor het spontaan tot stand laten komen van spontane kennisdeling flink bijgesteld. Een zo’n oproep gaat er nu echt niet voor zorgen dat er een levendige community ontstaat van mensen die die wiki gaan vullen en onderhouden.
En de wiki is nu nog erg leeg en kaal. Dat betekent dat er blijkbaar vanuit gegaan wordt dat we starten met brengen voordat we kunnen halen. Ook geen veronderstelling waarvan ik verwacht dat die gaat werken.
Maar wellicht geeft de mail waar ik bovenstaande tekst uit genomen heb gewoon een verkeerd beeld. Natascha en Harriët werken allebei voor het ICLON en dat zijn de mensen achter de e-learning themasite. En daar is aangetoond dat het mogelijk is maandelijks steeds weer mensen te vinden die bereid zijn een bijdrage te schrijven voor de site. Als ze voor de video-wiki actief mensen weten te benaderen én er zelf ook zoveel energie in willen steken als voor een “gewone” site, dan zie ik deze wiki nog wel uitgroeien tot die centrale plek over streaming video.
Eens kijken hoe lang het duurt voordat mijn edits van gisterenavond van deze lijst verdwenen zijn.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “Leren met video”

Reacties (4)
 1. Hoi Pierre,
  Dank voor het verder pluggen van de wiki! ;-) Je hebt natuurlijk gelijk dat het doen van zo’n oproep niet automatisch tot een spectaculaire groei van video2learn of spontane kennisdeling zal leiden, alhoewel ik al wel veel spontane positieve reacties heb ontvangen. Natascha en ik hebben ons best gedaan om een framework neer te zetten en een voorzet te doen voor interessante artikelen. We hopen maar dat we toch in een behoefte weten te voorzien en de tijd leren of we gelijk hebben.
  Dank je wel voor toevoegingen :-)

 2. Hoi Harriët,
  De foto die bij het bericht op de e-learning themasite staat **moet** natuurlijk ook aan de colofon-pagina van de wiki worden toegevoegd!

 3. @Pierre,

  Ik kon het niet laten: ik heb op jouw pagina over Google Video de link naar YouTube werkend gemaakt ;-)

 4. @Margreet: Elke bijdrage is er één :-)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.