Fronter

“Vanaf versie 71 welke in januari 2007 wordt verwacht, zal Fronter volledig zijn bijgewerkt op het gebied van de internationale standaarden. Enkele uitgelicht:
* SCORM 2004, Fronter zal SCORM 2004 verder gaan ondersteunen door middel van een nieuwe SCORM speler. Deze Icodeon speler ondersteunt het grootste deel van de SCORM 2004 aanbevelingen.
* iCal import, hiermee wordt een veel gevraagde ondersteuning geboden voor agenda import.
* e-portfolio, Met de eerste stap in deze nieuwe standaard zal het exporteren van het portfolio volgens de standaard mogelijk worden.
* Metadata volgens IEEE, hiermee zal ook het Nederlandse content zoekprofiel nog verder worden ondersteund.
* IMS-QTI zowel de bestaande versie 1.2 als de nieuwe versie 2.1, daarmee is Fronter een van de eerste ELO’s in Nederland welke versie 2.1 ondersteund en daarmee integratie met bekende toetsprogramma’s verder vergroot.”

(bron)

Productaankondigingen van leveranciers die betrekking hebben op het ondersteunen van leertechnologie-afspraken neem ik altijd met meer zout dan dat bij een gemiddelde maaltijd gezond voor me zou zijn. Er zit namelijk vaak nogal wat ruimte tussen de marketing en de praktijk. Toch is zo’n aankondiging genoeg reden om nieuwsgierig te worden. Want uiteraard zou ik met name de QTI import/export wel eens aan de tand willen voelen. En, zover ik weet is Fronter hiermee sowieso de eerste ELO in Nederland die ondersteuning voor QTI 2.1 aankondigt. Nu maar hopen dat dit een “als het eerste schaap over de dam is” vervolg krijgt. En er zal natuurlijk ruimte geboden moeten worden voor de leveranciers om die uitwisselbaarheid met anderen te testen, zoals voor contentpackaging en e-portfolio al gebeurt.
Getipt door ICT-in-onderwijs Nieuws.