Vakantie

 Gepubliceerd door om 23:30  Persoonlijk
jun 302006
 

Zo, afwezigheidsassistent staat aan, vakantie-voicemail ingesproken en bijna alle mailtjes verstuurd die ik nog voor de vakantie moest versturen.
Op 7 augustus start voor mij deel 2 van 2006 en tot die tijd ga ik er lekker van genieten. Van die vijf weken ben ik er in ieder geval drie helemaal compleet offline en de overige twee probeer ik zo min mogelijk (werk-)mail te zien. Daarom dus toch maar die assistent al heb ik er eigenlijk een hekel aan. Stuur je iets naar een mailinglijst, krijg je X meldingen terug dat mensen op vakantie zijn.
Eigenlijk was vandaag overigens al mijn eerste dag, maar ik kan het iedereen aanraden: plan je vakantie en werk dan de eerste dag nog thuis even door. Lijkt zot, maar het geeft je de ruimte om alle laatste openstaande zaakjes even af te ronden of tot na je vakantie in de wacht te zetten. Zorgt voor een heel relaxed gevoel.

 Reacties uitgeschakeld voor Vakantie  Tags:

Onderwijsvernieuwing op ooghoogte

 Gepubliceerd door om 22:36  Onderwijs
jun 302006
 

Ik was niet op het Innovatium, dus heb ik toen ook niet de film getiteld “Onderwijsvernieuwing op ooghoogte” gezien. De film bevat veslagen van een aantal DU projecten:
* Multifunctioneel studielandschap
* Asia (zie ook deze reportage WMV-formaat)
* Flexibilisering van toetsing (FLEXTOETS)
* SALDO
* DiViDU

Niet te downloaden, wel online te bekijken (21 minuten lang):
* klein – 384 kbps
* groter – 828 kbps

Interessant om even te bekijken, vreemd overigens alleen dat het zo moeilijk is om (de) bij de projecten horende websites te vinden. Aanvullingen daarop zijn dus welkom.

 Reacties uitgeschakeld voor Onderwijsvernieuwing op ooghoogte  Tags:

VIPs in Utrecht

 Gepubliceerd door om 23:52  Media
jun 292006
 

Net als Michel Duijvestijn was ik vanochtend in Utrecht voor de bijeenkomst van de klankbordgroep van het VIP-project waarbij de videotheek van SURFnet wordt herontworpen.
Aan zijn heel uitgebreide beschrijving heb ik eigenlijk niet veel toe te voegen.
Michel zijn samenvatting: ze zijn op de goede weg, maar er valt nog veel te doen. En dat onderschrijf ik wel (beide delen van de zin). Maar een deel van het “nog veel te doen” komt ook wel doordat SURFnet een divers gezelschap aan klanten in de klankbordgroep heeft, met veel verschillende wensen die steeds nét dicht genoeg bij elkaar liggen om ze allemaal te willen vervullen. En het is een klankbordgroep met (ruime) ervaring met video en dus veel mensen die duidelijk weten wat ze willen/vinden/nodig hebben. Geen gemakkelijke klus dus. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor VIPs in Utrecht  Tags:

Microsoft Speech Server

 Gepubliceerd door om 21:02  Tools
jun 292006
 

Iets korter dan de Sharepoint-video, maar niet minder interessant is de Channel 9 video over Microsoft Speech Server (Beta). Het is niet het eerste Interactive Voice Reponse-systeem, maar door de wijze waarop je de navigatie en interactie kunt opbouwen in ieder geval heel gebruikersvriendelijk (gebruiker = ontwikkelaar overigens).
Ik ben benieuwd of het Nederlands een van de talen is die Microsoft gaat ondersteunen. Voor het overige zou ik zeggen: maak 45 minuten vrij en kijk even zelf.

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft Speech Server  Tags:

Sharepoint 2007 – Blogs, Wikis, RSS

 Gepubliceerd door om 20:43  Tools
jun 292006
 

Omdat ik ook de afgelopen dagen redelijk wat tijd onderweg doorgebracht heb, had ik ook tijd om een paar Channel 9 videos te bekijken. Ik hoop overigens dat het vertrek van Robert Scoble en nu ook Vic Gundotra geen gevolgen gaat hebben voor de kwaliteit van de berichtgeving via Channel 9. De laatste van twee videos die ik bekeken heb is die over Sharepoint 2007 – Blogs, Wikis, RSS (ruim 55 minuten) en kort samengevat is mijn eerste reactie: Wauw. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Sharepoint 2007 – Blogs, Wikis, RSS  Tags:

OpenER en LOREnet

 Gepubliceerd door om 06:39  Onderwijs
jun 292006
 

Ik lees bij Willem van Valkenburg over de kick-off van LOREnet 2 die gisteren plaats vond. Doel van dat SURF-project is om “aan te tonden dat toegevoegde waarde van gemeenschappelijke diensten op basis van een netwerk van onderwijsrepositories voor het Nederlandse Hoger Onderwijs meerwaarde hebben”. En bij Scienceguide lees ik over openER, het experiment van de OUNL om “op een laagdrempelige wijze, gratis en via internet, kennis te maken met het hoger onderwijs en leerervaringen op te doen”. In het kader van dit experiment wordt het complete leermateriaal van circa 16 korte cursussen vrij toegankelijk gemaakt via het internet.
Het kan haast geen toeval zijn: één project met hoogwaardige leeropbjecten en één project met de architectuur ter ontsluiting van leerobjecten die op dezelfde dag in het nieuws komen.
Hier ligt een win-win situatie voor het oprapen, het kan toch niet anders dan dat het OpenER-materiaal (ook) via LOREnet te vinden zal zijn en ontsloten zal worden. Toch? Zo’n kans op succes mogen we niet aan ons voorbij laten gaan!

Manchester links

 Gepubliceerd door om 13:28  SURF
jun 282006
 

Ik ga vandaag niet al tijdens de dag bloggen, maar gebruik mijn FURL-account wel om de verschillende links naar interessante pagina’s/sites die langs komen vast te leggen. Je kunt ze in dit overzicht vinden.

 Reacties uitgeschakeld voor Manchester links  Tags:

Passie

 Gepubliceerd door om 10:10  Persoonlijk
jun 282006
 

Ik wist dat hij er aan zat te komen, maar het was Jonathan Zondag van Scienceguide die me via de mail wees op het verschijnen van het nieuwe SURFnet Bulletin (editie 06.1). Daarin staat een interview (met een grote foto) van mij in de rubriek “passie”.
Overigens is dat zeker niet het enige onderdeel van het bulletin dat ik je kan aanbevelen, zo staat er bijvoorbeeld ook een artikel in over Lesgeven op afstand (PDF, 183KB). Via de website kun je ook een gratis abonnement aanvragen voor een gedrukt exemplaar.
Wat de titel naast de foto betreft: die vakantie zit er weer aan te komen, nog 7 dagen en het zaakje gaat hier 3 hele weken op slot. :-)

 Reacties uitgeschakeld voor Passie  Tags:

Manchester

 Gepubliceerd door om 06:43  SURF
jun 272006
 

Verloopstekkers omwisselen, dollars vervangen door ponden, wat is standaardisatie toch fijn. Na een tweetal vergaderingen in Eindhoven vanochtend reis ik door naar Schiphol en Manchester voor een eAssessment/eFramework meeting morgen. Samen met een vertegenwoordiging van o.a. CETIS, JISC, Questionmark, Assessment Europe, JORUM, SURF en een aantal Britse universiteiten en bedrijven ga ik het dan hebben over de verschillende assessmentmodellen die zij onderscheiden en bijbehorende tooling.
Morgenavond laat ben ik weer terug. Het hotel/conferentiecenter heeft voor zover ik weet geen internettoegang op de kamers, maar dat wordt gecompenseerd door de aanwezigheid van een aantal uitstekende Indische restaurants in de buurt. ;-)