Hard werken met Breeze

 Gepubliceerd door om 23:59  Internet
mrt 272006
 

Vanmiddag vond de eerste Breeze-sessie die ik georganiseerd had voor mijn collega’s hier binnen het team. Hoewel het nog tot 4 april duurt voor de SURFgroepen-voorzieningen helemaal compleet functioneel zijn, konden wij al testen in een omgeving waar ik ‘host’-rechten had.
Alle teamleden hebben een webcam en headset gekregen en het leek ook heel simpel. Ik stuurde ze allemaal een uitnodiging om in Breeze te vergaderen. Dat had ik immers al vaak gedaan. Maar dan met veel kleinere groepen, want uiteindelijk waren we vanmiddag met 15 deelnemers waarvan er veertien een webcam hadden.
Met het positieve beginnen: na afloop was iedereen (die ik gesproken heb) enthousiast over het gebruik er van. En dat was het hoofddoel. Maar natuurlijk heb ik (heel) wat aandachtpunten voor een volgende sessie. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Hard werken met Breeze  Tags:

C.R.A.P. At The Whiteboard

 Gepubliceerd door om 10:11  Onderwijs
mrt 272006
 
crap at the whiteboard - Klik voor grotere versie

ZDNet biedt een verzameling korte filmpjes over uiteenlopende onderwerpen onder de noemer “at the whiteboard”. Het rare is overigens dat ik niet kan ontdekken wat de officiële ‘startpagina’ voor de serie is, dus daarom maar even een link naar het filmpje over A load of C.R.A.P. – At The Whiteboard.
De filmpjes zijn niet alleen vanwege hun inhoud en samenstelling interessant (zie bijvoorbeeld ook deze getiteld “What is a wiki?“, maar ook wat betreft de opzet. Geen Green Screen hier, maar een whiteboard. Maar wel met dezelfde snelheid, omvang/tijdsduur als ik voor ogen heb voor de filmpjes die we in het onderwijs met tools als Visual Communicator zouden kunnen maken.
Als ze nou alleen nog een RSS-feed hadden met een formaat filmpjes dat op mijn CRAP-speler werkt….

Wat is er mis met windows?

 Gepubliceerd door om 09:12  Tools
mrt 272006
 
“‘Windows is now so big and onerous because of the size of its code base, the size of its ecosystem and its insistence on compatibility with the legacy hardware and software, that it just slows everything down,’ observed David B. Yoffie, a professor at the Harvard Business School. ‘That’s why a company like Apple has such an easier time of innovation.'”

(bron)

Via een bericht bij Robert Scoble waar hij een lijstje geeft van reacties op zijn reactie op de berichten rond de reden van de uitstel van Windows Vista kwam ik bij een artikel op de site van The New York Times. En ik vond dat het heel goed het haast onmogelijke dilemma van Microsoft beschrijft. De grote vraag is alleen of het probleem zo ernstig gaat worden dat het ze op termijn de kop kost. Immers, geen bedrijf heeft het eeuwige leven. Zeker niet als ze hun innovatiekracht verliezen.
p.s. Ik ben geen Windows-hater, dit is dus ook geen wishfull thinking.

Welkom terug Bloglines lezers

 Gepubliceerd door om 08:38  Algemeen
mrt 272006
 

Aan de teller op Feedburner te zien kunnen ook de Bloglines-gebruikers weer meelezen met het ICT en Onderwijs Blog nadat Bloglines tijdelijk gestopt was met het ophalen van mijn feeds.
Ik heb er (nog) niets aan gedaan omdat ik niet zou weten wat er aan te doen: Bloglines gaf aan dat ze de feed niet kunnen ophalen, dat zou kunnen omdat Feedburner eveneens van tijd tot tijd aangeeft dat er een time out is bij het ophalen van het bronbestand hier van de site. Maar die time outs lossen zichzelf steeds weer op en de vertraging tussen het moment dat de time out optreedt en het verschijnen van het bericht in mijn RSS-lezer maken het onmogelijk te controleren of het daadwerkelijk aan de site ligt. Berichten op het Feedburner-forum doen niet vermoeden dat ze daar het probleem snel bij zichzelf zullen zoeken en ik kan het proces aan de Servage-kant nog niet voldoende monitoren om te beweren dat daar problemen liggen. De site zelf is op die momenten in ieder geval sowieso nog in de lucht, want daar heb ik wel een check op staan via Webbuddy. Vervelend dus.

25 keer EduKast

 Gepubliceerd door om 02:01  Edupodcast
mrt 272006
 

De 25e EduKast aflevering staat online. Naast aandacht voor de CWIS-NL bijeenkomst van afgelopen dinsdag, een korte terugblik op de afgelopen 6 maanden én reacties van jullie.
De MP3-versie is hier te downloaden, de Enhanced-versies staan hier.

Helaas brengt aflevering 25 ook de beslissing dat het maken van een MP3-versie én een Enhanced-versie niet te handhaven is. Het kost simpelweg té veel tijd. Daarom is dit voorlopig de laatste enhanced versie. De RSS-feeds voor de enhanced versies zal wel nog gewoon gebruikt worden voor screencasts en andere filmpjes. Dus unsubscriben is niet nodig. En de MP3-versie is er natuurlijk gewoon volgende week weer!