Welkom terug Bloglines lezers

Aan de teller op Feedburner te zien kunnen ook de Bloglines-gebruikers weer meelezen met het ICT en Onderwijs Blog nadat Bloglines tijdelijk gestopt was met het ophalen van mijn feeds.
Ik heb er (nog) niets aan gedaan omdat ik niet zou weten wat er aan te doen: Bloglines gaf aan dat ze de feed niet kunnen ophalen, dat zou kunnen omdat Feedburner eveneens van tijd tot tijd aangeeft dat er een time out is bij het ophalen van het bronbestand hier van de site. Maar die time outs lossen zichzelf steeds weer op en de vertraging tussen het moment dat de time out optreedt en het verschijnen van het bericht in mijn RSS-lezer maken het onmogelijk te controleren of het daadwerkelijk aan de site ligt. Berichten op het Feedburner-forum doen niet vermoeden dat ze daar het probleem snel bij zichzelf zullen zoeken en ik kan het proces aan de Servage-kant nog niet voldoende monitoren om te beweren dat daar problemen liggen. De site zelf is op die momenten in ieder geval sowieso nog in de lucht, want daar heb ik wel een check op staan via Webbuddy. Vervelend dus.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Tom
Tom
17 jaren geleden

Ik kende Webbuddy nog niet en ik heb me gelijk maar even aangemeld. Ik ben matig tevreden over mijn hostingprovider; wel goede support, maar ze zijn niet transparant over hun downtime. Webbuddy kan me daarin misschien helpen.

Jammergenoeg meldt Webbuddy bijna elk uur een downtime van 4 minuten. Aangezien webbuddy om het halfuur checked (en bij downtime daarna elke minuut) is het wel erg toevallig dat ze elke keer downtime meten terwijl mijn site gewoon up is… Eens kijken of Webbuddy dat kan fixen

Pierre
17 jaren geleden

Raar. Ik gebruik ze al een tijd en tot nu toe bleek mijn site ook echt offline te zijn als webbuddy dat aangaf.

Tom
Tom
17 jaren geleden

Ik zag wel webbuddy in de logfiles, maar toch meldde webbuddy de site down.

Webbuddy was snel met hun reactie op het door mij gemelde probleem:

wij hebben de resultaten van de metingen aan ‘http://weblog.tomkooij.nl/’
bekeken.
De meest waarschijnlijke oorzaak van de downmeldingen die WeBBuddy heeft
gedetecteerd heef te maken met de definitie van ‘down’ die WeBBuddy
hanteert.
Voor WeBBuddy is een website down wanneer een response langer dan 10
seconden op zich laat wachten. WeBBuddy hanteert deze regel omdat een
wachtijd van meer dan 10 seconden te lang is voor de meeste bezoekers van
een website.

In uw resultaten zien we dat de snelheid van uw website relatief laag is,
hierdoor komt het regelmatig voor dat uw server er langer dan 10 seconden
over doet om een request te behandelen.
Dat is iig een duidelijk (en snelle reply).
Zucht… Ik moet echt op zoek naar een betere hostingprovider. Servage.net ga ik maar niet proberen.

Pierre
17 jaren geleden

Hoi Tom,

Dank je voor het plaatsen van de reactie, is inderdaad wel helder. Tja, servage.net heeft inderdaad zijn voordelen en nadelen.
Als je geen zware site hebt zou ik zeker eens naar bhosted.nl kijken. De edublogs-website staat daar. Heel betrouwbaar/stabiel en heel correct bij problemen. Voor mij geen optie voor alles sites vanwege de relatief dure schijfruimte.
(ik krijg geen geld voor deze reactie)

Fred Zelders
17 jaren geleden

Ik heb nog een tip:
Als je iets professioneler wilt meten hoe het met de beschikbaarheid van je site staat moet je eens bij Watchmouse op bezoek gaan: http://www.watchmouse.com/nl/checkit.php

Daar kan je overigens een 30 dagen proefabonnement nemen.
Ziet er goed uit.