Wat is er mis met windows?

“‘Windows is now so big and onerous because of the size of its code base, the size of its ecosystem and its insistence on compatibility with the legacy hardware and software, that it just slows everything down,’ observed David B. Yoffie, a professor at the Harvard Business School. ‘That’s why a company like Apple has such an easier time of innovation.'”

(bron)

Via een bericht bij Robert Scoble waar hij een lijstje geeft van reacties op zijn reactie op de berichten rond de reden van de uitstel van Windows Vista kwam ik bij een artikel op de site van The New York Times. En ik vond dat het heel goed het haast onmogelijke dilemma van Microsoft beschrijft. De grote vraag is alleen of het probleem zo ernstig gaat worden dat het ze op termijn de kop kost. Immers, geen bedrijf heeft het eeuwige leven. Zeker niet als ze hun innovatiekracht verliezen.
p.s. Ik ben geen Windows-hater, dit is dus ook geen wishfull thinking.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
gmlk
18 jaren geleden

Apple had het zelfde probleem met System 7. Ze hebben 2 tot 3 keer geprobeerd er iets van te maken over meer dan 10 jaar. Elke keer ging het fout omdat het backward compatible moest zijn.

Software waarvan het oorspronkelijke *ontwerp* over haar houdbaarheidsdatum heen is vrijwel niet aan te passen.

Uiteindelijk kocht Apple NeXT. Bracht nog even snel een minimale update uit (MacOS 8 en 9) voornamelijk uit kleine stukjes van de rewrites.

NeXTstep (het besturingssysteem van NeXT, gebaseerd op BSD) kreeg de naam Mac OS X en paste dit aan. Dat bleek uiteindelijk na verhouding een eenvoudige klus. Compatibiliteit met het verleden werd geregeld door een virtual machine.

Het zou mij niets verbazen als Windows in 2010 uit zou komen met Windows X gebaseerd op FreeBSD. Vooral als Linux en Mac OS X nog populairder worden… vooral als de gebruikers Unix compatibiliteit als eis gaan stellen zal Microsoft niet veel keus hebben.

gmlk
18 jaren geleden

Mmm: een paar wikiwoorden hierboven zijn raar geworden. Er is blijkbaar geen test op valid URLs waardoor wikiwoorden geen spaties mogen bevatten.

Pierre
18 jaren geleden

Er is een check op geldige WikiWoorden en die mogen inderdaad geen spaties bevatten. Ik heb die naar Mac OS X even aangepast.