Hoe echt kan virtueel zijn?

 Gepubliceerd door om 23:28  Internet
feb 282006
 
“Een 14-jarige jongen uit Bunnik (provincie Utrecht) heeft zichzelf vorige week opgehangen nadat zijn account van de populaire online-game RuneScape was gehackt door een vriend. Voor hij zelfmoord pleegde, plaatste de jongen nog een bericht op de website van zijn gameclan, Heroes of the Future genaamd. De hackactie zou de laatste druppel geweest zijn voor de jongen, die zijns inziens geen al te best leven had.”

(bron)

Als mensen het over netwerken in de ‘virtuele wereld’ van het internet hebben zei ik meestal dat mijn online relaties helemaal niet virtueel waren. Maar na vandaag ga ik dat toch iets voorzichtiger verkondigen. Want er zit toch een aantal mensen ernstig in de knoop omdat ze het verschil tussen online en offline contacten niet meer uit elkaar kunnen houden. Deze jongen is dan wel een extreem voorbeeld, hij is niet de enige. Lees verder….

Wikispaces

 Gepubliceerd door om 22:28  Internet
feb 282006
 

Hij kwam uiteraard langs bij Fred Zelders, maar Technorati geeft nog maar heel weinig hits voor Wikispaces. En dat terwijl het toch een heel prettige, laagdrempelige wiki-provider blijkt te zijn. Ik zag hem in actie bij Alan Levin voor zijn workshop over podcasten en heb er zelf ook even een account aangemaakt. Het ziet er mooi uit, vooral ook heel simpel, niet teveel opties, maar mét WYSIWYG (heel erg drempelverlagend!) en basic toegangscontrole ingebouwd (je kunt aangeven of iedereen mag wijzigen of alleen mensen die lid zijn). De reclame is natuurlijk jammer, maar niet storend en op zich logisch. Ik zou geen 5 dollar per maand gaan betalen om die kwijt te raken, zou dan liever zelf hosten, maar kan nog nergens vinden of de software beschikbaar is. Jammer want ik zou het zeker de moeite waard vinden om de wiki op edublogs.nl er door te vervangen.

Vreemde omzwervingen #2

 Gepubliceerd door om 19:50  Geocoding
feb 282006
 

Michel schreef een paar dagen geleden over de vreemde omzervingen van zijn gloedjenieuwe GPS-ontvanger terwijl hij lekker lag te slapen. Ik wilde uiteraard ook wel eens weten of de mijne ook zo’n eigen leven had als ik effe niet in de buurt was. En ja hoor, ook mijn GPS-ontvanger gaat op de loop als hij, na even uit het raam gehouden te zijn voor het verkrijgen van een fix, de hele nacht alleen gelaten wordt.

gps aan de wandel - Klik voor grotere versie

Ik heb het gevoel dat hij wat dichter in de buurt blijft dan die van Michel. Dat zegt waarschijnlijk meer over de plek waar hij binnen lag (dicht bij het raam) dan over de ontvanger. Van de zomer wil ik het wel eens proberen als hij een tijd lang in de buitenlucht ligt. In theorie (de theorie van Michel) zou hij dan wel steeds op dezelfde plek moeten blijven.

Edukast 122 beschikbaar

 Gepubliceerd door om 09:45  Edupodcast
feb 272006
 

EduKast 122 staat online. Aandacht voor het Carnaval in het zuiden en de rap-battle tussen Donner en Leers, het trackback-experiment van Fred Zelders, copyright en patenten, de $100-dollar laptop en inspiratie en Fontys en het Evoluon. En natuurlijk lekkere podsafe muziek op de achtergrond.

* MP3-versie
* Enhanced versies

 Reacties uitgeschakeld voor Edukast 122 beschikbaar  Tags:

Schmodcasting

 Gepubliceerd door om 09:42  Edupodcast
feb 272006
 

Als Alan Levine een workshop of demo aan het voorbereiden is, dan weet je dat je zijn site wat beter in de gaten moet gaan houden. Zo ook bij “Podcasting, Schmodcasting…. What’s All the Hype?“, de opzet voor zijn volgende workshop, dit keer over podcasting. En niet alleen voor de links naar soms obscure pagina’s met interessante inhoud, maar ook omdat hij altijd die gouden regel weer weet toe te passen: laat ze eerst zien waarom ze er alles van gaan willen weten. Begin met de demo.

 Reacties uitgeschakeld voor Schmodcasting  Tags:
feb 262006
 
“What makes the best podcasted lecture? Not the ones with a lot of questions either you can rarely hear audience questions on conference or lecture podcasts the best podcasted lectures will be the ones that are strict information delivery by someone with a dynamic, interesting voice. Does that someone have to be in a lecture hall? I think not, in fact, for quality sound, a studio would be the best place. I’m not sure I’m comfortable where this is heading…”

(bron)

Susan Lister heeft haar bedenkingen bij het gebruik van podcasts in het onderwijs. Ondanks haar betrokkenheid bij het Triple A Lecture Intervention Project waar het juist gaat om het optimaliseren van ‘lectures’ (colleges/frontaal onderwijs) had ze verwacht dat het een uitstervende werkvorm zou worden. Maar de introductie van podcasts lijkt het juist nieuw leven in te blazen. Maar ook heel veel nieuwe vragen op te roepen als je gaat nadenken over hoe dat het beste aan te pakken. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Houden podcasts een dinosaurus in stand?  Tags:
feb 252006
 
“De film Million Dollar Baby van de Amerikaanse regisseur Clint Eastwood is zaterdagavond in Parijs bekroond met de César voor beste buitenlandse film. De boksfilm won vorig jaar vier Oscars, waaronder die voor beste film, beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol, voor Hillary Swank.”

(bron)

Kon ik het bij Sin City niet helemaal eens zijn met de conclusie van de kenners, bij Million Dollar Baby wel.

 Reacties uitgeschakeld voor Franse filmprijs naar Million Dollar Baby  Tags:

Tijden veranderen

 Gepubliceerd door om 21:17  Algemeen
feb 252006
 

Als het NOS journaal aandacht besteedt aan een Rap-battle tussen een burgemeester en een minister en bij gebrek aan een videoclip van een van de twee er zelf maar eentje bij maakt (zie de links op deze pagina) kun je dan concluderen dat er toch echt ingrijpend dingen aan het veranderen zijn wat betreft mediagebruik door de politiek?

 Reacties uitgeschakeld voor Tijden veranderen  Tags:

Maar gewoon beginnen kan ook

 Gepubliceerd door om 20:14  Edupodcast
feb 252006
 
“Into the computer lab today and onto Audacity with an introductory assignment with the kids in my class. In 70 minutes, produce a 2 – 3 minute podcast on something you are interested in (we talked about possible topics: movies, sports, entertainment, events at school, etc., etc.). Have opening and closing music, transition between topics and have transition music or sounds. At the end, it also needed to be converted to an MP3 file.
It was a very busy class.”

(bron)

Citaat uit een bericht op de “Remote Access“-weblog van Clarence Fisher, een docent. Het was hier dat ik de link tegen kwam naar de video die de aanleiding was voor het vorige bericht over de $100-laptop. Maar waar dat om grote schaal gaat, gaat het hier om een individuele docent die schrijft over zijn bedenkingen en ervaringen. Geweldig.

 Reacties uitgeschakeld voor Maar gewoon beginnen kan ook  Tags:

Size will get you strategy

 Gepubliceerd door om 19:47  Onderwijs
feb 252006
 

Een weblog vergeet niet. Dus kan iedereen nalezen dat ik een jaar geleden schreef dat ik niet veel zag in het initiatief van MIT om een laptop voor $100 te gaan ontwikkelen. Maar vandaag heb ik naar een opname van een presentatie door Nicholas Negroponte zitten kijken en moet ik toegeven dat ik natuurlijk beter had moeten weten. Want hoeveel keer eerder was ik al niet ‘geraakt’ (dat woord komt in het Engels beter over) door dingen die het MIT Media Lab deed. En dit was niet anders. Lees verder….