Wikispaces

Hij kwam uiteraard langs bij Fred Zelders, maar Technorati geeft nog maar heel weinig hits voor Wikispaces. En dat terwijl het toch een heel prettige, laagdrempelige wiki-provider blijkt te zijn. Ik zag hem in actie bij Alan Levin voor zijn workshop over podcasten en heb er zelf ook even een account aangemaakt. Het ziet er mooi uit, vooral ook heel simpel, niet teveel opties, maar mét WYSIWYG (heel erg drempelverlagend!) en basic toegangscontrole ingebouwd (je kunt aangeven of iedereen mag wijzigen of alleen mensen die lid zijn). De reclame is natuurlijk jammer, maar niet storend en op zich logisch. Ik zou geen 5 dollar per maand gaan betalen om die kwijt te raken, zou dan liever zelf hosten, maar kan nog nergens vinden of de software beschikbaar is. Jammer want ik zou het zeker de moeite waard vinden om de wiki op edublogs.nl er door te vervangen.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
14 jaren geleden

Is WYSIWYG dan je voornaamste argument? Is in ieder geval een belangrijk punt, want die wiki-opmaaktaal mag dan misschien simpel te leren zijn, maar er zijn toch maar weinig mensen die die moeite nemen.
Het zou interessant zijn om eens een wensenlijstje op te stellen voor nieuwe software voor de Edublogs-wiki. Wat ik van Mediawiki (Wikipedia) bijvoorbeeld wel plezierig vindt is de automatische inhoudsopgave en de mogelijkheid om losse paragrafen te bewerken.
Wat ik echter bij alle wiki’s die ik gezien heb mis is een commentaarfunctie zoals die bij een weblog gebruikelijk is.
Ja, je kunt commentaar op de pagina kwijt of (zoals bij Wikipedia) op een losse ‘comment’pagina. Ik blijf dat echter een beetje gekunsteld vinden.
(PS: ik had dit commentaar gisteren al willen plaatsen maar toen had ik ineens geen internet meer! :-()

Pierre
14 jaren geleden

Ja, WYSIWYG is wel een belangrijk punt wat mij betreft. Overigens was de eenvoudige uitstraling van Wikispaces ook wel een verademing, terwijl ze volgens mij toch gewoon alle benodigde functionaliteit hebben.
Overigens: we hebben nu op de edublogs-wiki toch een commentaarfunctie zoals bij een weblog?