Hoe echt kan virtueel zijn?

 Gepubliceerd door om 23:28  Internet
feb 282006
 
“Een 14-jarige jongen uit Bunnik (provincie Utrecht) heeft zichzelf vorige week opgehangen nadat zijn account van de populaire online-game RuneScape was gehackt door een vriend. Voor hij zelfmoord pleegde, plaatste de jongen nog een bericht op de website van zijn gameclan, Heroes of the Future genaamd. De hackactie zou de laatste druppel geweest zijn voor de jongen, die zijns inziens geen al te best leven had.”

(bron)

Als mensen het over netwerken in de ‘virtuele wereld’ van het internet hebben zei ik meestal dat mijn online relaties helemaal niet virtueel waren. Maar na vandaag ga ik dat toch iets voorzichtiger verkondigen. Want er zit toch een aantal mensen ernstig in de knoop omdat ze het verschil tussen online en offline contacten niet meer uit elkaar kunnen houden. Deze jongen is dan wel een extreem voorbeeld, hij is niet de enige. Lees verder….

Wikispaces

 Gepubliceerd door om 22:28  Internet
feb 282006
 

Hij kwam uiteraard langs bij Fred Zelders, maar Technorati geeft nog maar heel weinig hits voor Wikispaces. En dat terwijl het toch een heel prettige, laagdrempelige wiki-provider blijkt te zijn. Ik zag hem in actie bij Alan Levin voor zijn workshop over podcasten en heb er zelf ook even een account aangemaakt. Het ziet er mooi uit, vooral ook heel simpel, niet teveel opties, maar mét WYSIWYG (heel erg drempelverlagend!) en basic toegangscontrole ingebouwd (je kunt aangeven of iedereen mag wijzigen of alleen mensen die lid zijn). De reclame is natuurlijk jammer, maar niet storend en op zich logisch. Ik zou geen 5 dollar per maand gaan betalen om die kwijt te raken, zou dan liever zelf hosten, maar kan nog nergens vinden of de software beschikbaar is. Jammer want ik zou het zeker de moeite waard vinden om de wiki op edublogs.nl er door te vervangen.

Vreemde omzwervingen #2

 Gepubliceerd door om 19:50  Geocoding
feb 282006
 

Michel schreef een paar dagen geleden over de vreemde omzervingen van zijn gloedjenieuwe GPS-ontvanger terwijl hij lekker lag te slapen. Ik wilde uiteraard ook wel eens weten of de mijne ook zo’n eigen leven had als ik effe niet in de buurt was. En ja hoor, ook mijn GPS-ontvanger gaat op de loop als hij, na even uit het raam gehouden te zijn voor het verkrijgen van een fix, de hele nacht alleen gelaten wordt.

gps aan de wandel - Klik voor grotere versie

Ik heb het gevoel dat hij wat dichter in de buurt blijft dan die van Michel. Dat zegt waarschijnlijk meer over de plek waar hij binnen lag (dicht bij het raam) dan over de ontvanger. Van de zomer wil ik het wel eens proberen als hij een tijd lang in de buitenlucht ligt. In theorie (de theorie van Michel) zou hij dan wel steeds op dezelfde plek moeten blijven.