Patent op wifi op de fiets?

 Gepubliceerd door om 20:04  Internet
jan 312006
 
“Boeing heeft een patent verkregen op een draadloos netwerk, dat mobiel is doordat het in een vliegtuig is geplaatst. De vliegtuigfabrikant gebruikt echter standaardtechnologie, waaronder het oudere 802.11b.
In de patentaanvraag doet Boeing het voorkomen dat het wifi-netwerk speciaal is aangepast om geen storing te veroorzaken met de reguliere vliegtuigsystemen, alsook de aanwezige passagiers en bemanning. Verderop in het patentdocument meldt het bedrijf echter dat uit eigen onderzoek blijkt dat regulier wifi aan deze eisen voldoet.”

(bron)

Natuurlijk, en dan roepen we met z’n allen dat we ons geen zorgen hoeven te maken over het toekennen van triviale patenten. Heeft er al iemand het patent voor het gebruik van wifi op een fiets vastgelegd? Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Patent op wifi op de fiets?  Tags:

Audiofeedback

 Gepubliceerd door om 19:36  VOIP
jan 312006
 

Ik vind audiofeedback heel leuk. Ook als het van iemand is die wel een bericht inspreekt via 040-7110323 zonder zijn naam er bij te vertellen. En dingen die ik niet vaak krijg/meemaak, krijgen een speciaal plekje, dus bij deze:

audio audiofeedback  
Het was overigens een reactie op dit bericht.

 Reacties uitgeschakeld voor Audiofeedback  Tags:

Adobe Breeze via SURFnet

 Gepubliceerd door om 19:23  Internet
jan 312006
 
“De SURFgroepen samenwerkingsomgeving is inmiddels een maand operationeel. Er zijn al veel groepen aangemaakt. Een voorziening die tot op heden ontbrak, was de mogelijkheid om te videovergaderen via het web (webconferencing). Hiervoor gaan we het product Adobe Breeze inzetten (voorheen Macromedia). Vanaf vandaag kun je een eigen Breeze vergaderkamer aanvragen.”

(bron)

Er was gezegd “januari 2006” komt de dienst beschikbaar. Het feit dat dit bericht op 31 januari 2006 om 17:12 uur naar de maillijst gestuurd werd doet vermoeden dat het veel werk was én dat ze kost wat kost die toezegging wilden houden. Aanvragen van een Breeze vergaderruimte moet nu nog handmatig (wordt nog aangepast). Zie daarvoor de informatie op deze pagina. Om het aanvraagformulier te kunnen bereiken moet je eerst een account aanmaken (een SURFgroep hebben). Dat kan via deze pagina. SURFgroepen is een onderdeel van de SURFnet Gebruikslicentie. Dit betekent dat studenten en medewerkers van aan SURFnet verbonden instellingen een SURFgroep kunnen aanvragen, zonder dat hier voor hen kosten mee gemoeid zijn. Pfff, nou nog 2 werkdagen wachten voordat ik er écht weer mee aan de slag kan. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Adobe Breeze via SURFnet  Tags:

Systm over Podcasting

 Gepubliceerd door om 21:41  Edupodcast
jan 302006
 

Een tijdje geleden schreef ik over de aflevering van Systm over Asterisk. De andere afleveringen van Systm hebben een tijdje in iTunes staan wachten, maar ik heb zojuist de aflevering over Podcasting zitten bekijken en kan je die zeker aanbevelen als je snel een overzicht wilt hebben van de techniek achter Podcasting. Niet alleen beginnersniveau en wellicht af en toe wat afschrikwekkend, maar als je binnen je onderwijsinstelling iemand roept “wij moeten ook aan podcasting gaan doen”, is het wel handig als je zowel een beetje beeld hebt van het productieproces, de setup van een ‘beginner’ en waar de professional mee werkt.

 Reacties uitgeschakeld voor Systm over Podcasting  Tags:

Screencasts van je Pocket PC

 Gepubliceerd door om 15:35  Tools
jan 292006
 

Met Pocket Controller kun je niet alleen je Pocket PC bedienen vanaf je pc/laptop, dus met een normaal toetsenbord en muis, je kunt ook screencasts maken van handelingen op die Pocket PC.
Ik heb er een screencast van gemaakt die een aantal van de mogelijkheden demonstreert.

 Reacties uitgeschakeld voor Screencasts van je Pocket PC  Tags:

Sudoku for PocketPC

 Gepubliceerd door om 01:03  Tools
jan 292006
 

Niet echt de toepassing waarmee je je baas kunt overtuigen dat je écht een Pocket PC nodig hebt, maar Free Sudoku for PocketPC mag natuurlijk niet ontbreken. Hoef je tenminste niet meer in de trein op zoek te gaan naar een Spits waarvan de puzzel nog niet ingevuld is. ;-)

jan 272006
 

Ik reis veel met de trein, dus de PocketWijzer van 9292OV was een noodzakelijke/logische aanschaf (zeker na de recensie bij Pocketinfo waar door 9292 trots naar verwezen wordt).
Het programma werkt prima. Overigens is dat sowieso wel iets wat me bij de meeste programma’s meevalt: ze starten razendsnel op. Het is eigenlijk ook maar goed dat het programma zelf goed werkt, want de aanschaf- en installatie-procedure is nou niet echt professioneel. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor PocketWijzer – Reisplanner op je Pocket PC  Tags:

Het Nieuwe Uitgeven

 Gepubliceerd door om 10:29  Media
jan 272006
 
“User generated content, weblog’s, wiki’s, RSS-feeds, PODcasting, VODcasting, het zijn allemaal ontwikkelingen die een steeds grotere rol gaan spelen binnen de uitgeefbranche. Maar de belangrijke vraag die hiermee samenhangt is: hoe zal de LEZER zich in de toekomst ontwikkelen? Wat wil deze nieuwe lezer? En welke rol kan de uitgever hierin spelen? In het seminar Het nieuwe uitgeven gaan we op zoek naar de antwoorden!”

(bron)

Dat is ook wat zeg, een gratis seminar met zulke onderwerpen waarbij wordt aangegeven “Dit seminar is niet bedoeld voor (IT-) consultants”. Nou, dan niet. Maar als jij 21 februari nog geen plannen hebt en je behoort wél tot de doelgroep (Vertegenwoordigers van Universiteiten en Hogescholen staan bijvoorbeeld wel weer in dat lijstje), dan kun je je hier inschrijven.

GPS-verbinding

 Gepubliceerd door om 09:54  Tools
jan 272006
 

Het heeft effe tijd gekost, maar hij doet het! Ik heb eindelijk een verbinding tussen de Qtek S110 en mijn Adapt GPS ontvanger. Het grootste probleem was (achteraf gezien) het vaststellen van de juiste COM-poort die ik moest instellen in (in dit geval) GPS Tuner. Nou zit er wel een auto-setup op GPS Tuner, maar die liep elke keer vast. Voor het vinden van een eerste ‘fix’ was naar buiten lopen noodzakelijk, maar daarna hield hij die positie ook binnen vast.

GPS Tuner GPS Tuner GPS Tuner GPS Tuner

Lees verder….