Expertise Centrum Leren en ICT

 Gepubliceerd door om 19:53  Onderwijs
sep 072005
 

Ik heb wel eens van mensen te horen gekregen dat ik te vroeg een verwijzing naar hun nieuwe weblog opnam. Dan is mijn antwoord altijd “dan moet je maar niet naar me linken”. Dus als het Expertise Centrum Leren en ICT van het ROC van Twente haar weblog nog even geheim had willen houden, dan zijn ze het zelf schuld. ;-) Overigens zijn de initiatiefnemers geen onbekenden. Ik zie namelijk in ieder geval al posts van Annette en Paulo. Goed om te zien dat ook de ROC’s weblogs aan het besnuffelen zijn.

Nog meer onderhoud

 Gepubliceerd door om 11:54  Internet
sep 072005
 

Het lijkt wel alsof ze hun agenda’s afgestemd hebben: na Flickr vanochtend was nu Furl offline.
Het script dat de links van Frankwatching hier op de site laat zien vond dat niet fijn, moet ik ook maar even wat extra foutafhandelingscode aan toevoegen.
De downtijd van Furl was overigens gelukkig wel heel kort, want ze zijn er weer…als de cache voor de feed verlopen is komen ook de links weer terug.

 Reacties uitgeschakeld voor Nog meer onderhoud  Tags:
sep 072005
 
“Bent u werkzaam in het hoger onderwijs? Overweegt u om een weblog in uw onderwijs in te zetten? Of heeft u een idee, hoe een Wiki bijdraagt aan het leerproces van studenten? Wilt u dat idee graag samen met anderen uitwerken? Kom dan op 6 oktober naar Arnhem. De HAN organiseert namens www.digitaledidactiek.nl een studiedag, waarop we gaan brainstormen over het toepassen van Wiki’s en weblogs in het onderwijs”

(bron)

Schaamteloze plug: De Digitale Didactiek-website (RSS-feed) organiseert op 6 oktober a.s. een Studiebijeenkomst Wik’s en weblogs in het onderwijs. Doel van die studiebijeenkomst is om naar aanleiding van de dag een aantal nieuwe IDEEën voor de Digitale Didactiek-website op te stellen. Het is dus niet alleen luisteren, ik ben de enige spreker, de rest van de dag gaan de deelnemers aan het werk. Op deze pagina staat het programma. Maximaal aantal deelnemers is 20. Lees verder….

MSN Virtual Earth nieuws

 Gepubliceerd door om 10:02  Geocoding
sep 072005
 
Via Virtual Earth is an independent site dedicated to helping developers build applications that use Virtual Earth. The site is run by Dr. Neil Roodyn, an independent consultant who spends his time between Australia, Europe and US.”

(bron)

Interessant nieuws! Helaas krijg ik de nieuwsbrief niet waar die informatie uit komt. Maar Virtual Earth blijkt dus ook een API te hebben (een van mijn kritiekpunten bij het verschijnen). En op Via Virtual Earth staan een paar mooie voorbeelden.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor MSN Virtual Earth nieuws  Tags:

Iets om naar toe te leven

 Gepubliceerd door om 08:59  Persoonlijk
sep 072005
 

Ik ben nog thuis omdat ik zometeen nog naar de tandarts moet. Nu ben ik niet bang voor de tandarts, heb een heel vriendelijke tandarts, maar deze afspraak is toch vervelend. Tijdens de halfjaarlijkse controle bleek er namelijk een gaatje in een kies te zitten. Daar wilde hij een aparte afspraak van 20 minuten voor inplannen.
Nou geloof me, ik vond het toch fijner toen tandartsen gewoon zeiden “ok, effe boren” als je er toch al zat voor die controle. Want hoe vriendelijk en vakkundig die tandarts ook is, ik zit dan toch aan het verkeerde eind van de boor.