Studiebijeenkomst Wik’s en weblogs in het onderwijs

“Bent u werkzaam in het hoger onderwijs? Overweegt u om een weblog in uw onderwijs in te zetten? Of heeft u een idee, hoe een Wiki bijdraagt aan het leerproces van studenten? Wilt u dat idee graag samen met anderen uitwerken? Kom dan op 6 oktober naar Arnhem. De HAN organiseert namens www.digitaledidactiek.nl een studiedag, waarop we gaan brainstormen over het toepassen van Wiki’s en weblogs in het onderwijs”

(bron)

Schaamteloze plug: De Digitale Didactiek-website (RSS-feed) organiseert op 6 oktober a.s. een Studiebijeenkomst Wik’s en weblogs in het onderwijs. Doel van die studiebijeenkomst is om naar aanleiding van de dag een aantal nieuwe IDEEën voor de Digitale Didactiek-website op te stellen. Het is dus niet alleen luisteren, ik ben de enige spreker, de rest van de dag gaan de deelnemers aan het werk. Op deze pagina staat het programma. Maximaal aantal deelnemers is 20.
Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Ik heb geen ervaring met het opstellen van IDEEën, maar er zal door de organisatoren (de mensen achter de Digitale Didactiek-website) gezorgd worden voor een redactielid per groepje zodat er altijd iemand is die er wél ervaring mee heeft. Het zal voor hen niet gemakkelijk worden een balans te vinden tussen het te vrij laten brainstormen (dat komt er wellicht niets uit dat geschikt is om een IDEE van te schrijven) of te strak de touwtjes in handen houden (dan komt er geen brainstorm op gang).
Leuk!

0 0 stem
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Marco Derksen
15 jaren geleden

Leuk, bij mij om de hoek en heeel vroeger heb ik ook nog eens rondgelopen op de HAN ;-)
Wellicht al bekend, maar heb je deze al gezien:
http://weblog.leidenuniv.nl/startpagina/

Pierre
15 jaren geleden

Jazeker, Patrick en Rino zijn edubloggers van het eerste uur. Het zou leuk zijn als er een paar van de studenten uit Leiden die er een weblog hebben bji zouden zijn.

indira reynaert
15 jaren geleden

Hai Pierre veel over je gehoord van Esther vd Linde. Vroeger met haar gewerkt op de e-learning afdeling. Ik had graag willen komen maar moet college geven (UU). Wat betreft de website digitale didactiek… wel een RSS-feed maar nauwelijks nieuwe dingen :-)) Succes de 6e. Misschien dat wij alsnog een keer kunnen afspreken.

indira reynaert
15 jaren geleden

heej Marco :-) jij ook hier…

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Indira,
Het mooie van een RSS-feed is juist dat het ook eenvoudig is om sites te ‘volgen’ die niet elke dag een update hebben.

Ik ben er ook tijdens de onderwijsdagen. We doen dan een preconference over weblogs en er is nog een sessie over social software in de maak. En anders…bel gewoon effe, ik ben vaak genoeg in Utrecht.

indira reynaert
15 jaren geleden

Wordt waarschijnlijk bellen want volgens mij ben ik die 2 dagen ook weer gedoemd college te blijven geven. Die sessie over Ubiquitous learning spreekt mij overigens ook wel aan.

Dat RSS heb ik overigens vrij recentelijk pas ontdekt, geniale uitvinding. Oja, ik wil je niet spammen maar wil je toch vragen of je (als je eens tijd hebt) een kijkje wilt nemen op mijn forum (géén rss-feed) http://www.crossmediaforum.nl misschien kan jij daar wat interessante posts plaatsten waar studenten en andere geinteresseerden over kunnen nadenken. Alvast dank en tot ziens!

Pierre
15 jaren geleden

Ik zal er eens rondkijken [….], maar vrees dat het niet een forum is dat ik in de gaten kan houden (bij gebrek aan RSS).
Overigens is er een RSS-mod voor phpBB. Zou wel leuk zijn want er staan genoeg interessante topics op om een plekje in mijn feedreader te krijgen.

indira reynaert
15 jaren geleden

Als ik nou eens wist hoe dat zou moeten… ik moet een keer een student sjeffen die dat hele board eens upgrade en voorziet van rss en uploadfuncties etc. Vond het al heel wat dat ik dit bord nog geinstalleerd kreeg etc. :-)

Wel fijn om te horen dat de topics interessant genoeg zijn.