MSN Virtual Earth nieuws

Via Virtual Earth is an independent site dedicated to helping developers build applications that use Virtual Earth. The site is run by Dr. Neil Roodyn, an independent consultant who spends his time between Australia, Europe and US.”

(bron)

Interessant nieuws! Helaas krijg ik de nieuwsbrief niet waar die informatie uit komt. Maar Virtual Earth blijkt dus ook een API te hebben (een van mijn kritiekpunten bij het verschijnen). En op Via Virtual Earth staan een paar mooie voorbeelden.

Zo is er een Photomap-voorbeeld. Daar moet ik natuurlijk nog eens wat langer naar kijken om te zien hoe bijvoorbeeld mijn vakantiekaart ook met Virtual Earth te realiseren valt. Idem voor de GPX-plotter. Allemaal te vinden in dit overzicht van voorbeelden.
En de feed van het weblog van het Virtual Team is inmiddels aan SharpReader toegevoegd.

Mooi, het ziet er naar uit dat de concurrentie op stoom komt. Dat kan in dit geval alleen maar leiden tot innovatie.