Expertise Centrum Leren en ICT

 Gepubliceerd door om 19:53  Onderwijs
sep 072005
 

Ik heb wel eens van mensen te horen gekregen dat ik te vroeg een verwijzing naar hun nieuwe weblog opnam. Dan is mijn antwoord altijd “dan moet je maar niet naar me linken”. Dus als het Expertise Centrum Leren en ICT van het ROC van Twente haar weblog nog even geheim had willen houden, dan zijn ze het zelf schuld. ;-) Overigens zijn de initiatiefnemers geen onbekenden. Ik zie namelijk in ieder geval al posts van Annette en Paulo. Goed om te zien dat ook de ROC’s weblogs aan het besnuffelen zijn.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “Expertise Centrum Leren en ICT”

Reacties (4)
  1. Goh, ik zou daar alleen maar blij mee zijn…

  2. Yep, schuldig! Ook wij zijn op beperkte schaal aan het snuffelen geslagen. Stiekem? Nou nee dat niet want ons webhotel is vooral gericht op het vertrouwd maken van beleidsmedewerkers met het fenomeen weblog. Dus blij met een post bij Pierre? Niet direct, hoewel toch leuk. Het gaat ons momenteel niet direct om de omvang van het lezerspubliek maar meer om het aantal actieve bloggers in de eigen gelederen. Zoals gezegd: een test voor de medewerkers van het beleidsterrein ‘Onderwijs en kwaliteitszorg’. Ach en Pierre die hoef je amper in te seinen, dat blijkt wel weer. Voorlopig nog even b2evolution ‘straight out of the box’. Dus aan de lay out etc. wordt nog gewerkt.

  3. Na Paulo, kan ik het ook niet laten om nog even te reageren.
    Slechts weinigen in het ROC zijn bekend met het verschijnsel weblog. Maar ik denk dat dit ook opgaat voor het HO. Het zal dan ook nog wel even duren voordat een weblog als een handige tool in het onderwijs zal zijn ingevoerd. Eclict heeft op zich genomen om hierin bij ons ROC een voortrekkersrol te gaan vervullen. En wat is eenvoudiger dan binnen je eigen afdelinkje een eerste opzet hiervoor te maken?

  4. Ik vind het een prima plan/idee/initiatief, maar dat zal uit het bericht al zijn gebleken/
    En b2evelution is een solide omgeving, vooral ook sterk in het onderhouden van meerdere blogs die wat betreft beheersrechten van elkaar gescheiden moeten kunnen worden én meertaligheid.
    Helaas is de beheer-omgeving best complex, dus niet iets voor een incidentele gebruiker.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.