Er even helemaal tussenuit

 Gepubliceerd door om 12:38  Persoonlijk
jul 252005
 

Zo, het is tijd om de auto vol te gaan laden. Vanavond de avondboot van Rotterdam naar Hull. Over drie weekjes ben ik weer terug.
Ik heb de mogelijkheid om te reageren en/of trackbacks te sturen even uitgezet. Reageren via de mail kan natuurlijk nog steeds.
Dus als je, zoals Gerard, berichten hebt waarvan je zeker wilt zijn dat ik die niet mis, stuur me die dan graag via de mail.

Tijdens mijn afwezigheid is het hier stil, geen favoriete websites of posts die elke dag getoond worden, geen links naar berichten of posts van andere webloggers. Maar ik begrijp dat er nog voldoende was wat jullie nog niet gelezen hadden, dus dat komt wel goed. ;-)

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Er even helemaal tussenuit  Tags:

MSN Virtual Earth vs Google Maps

 Gepubliceerd door om 20:11  Geocoding
jul 242005
 

Ik kon deze natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder er aandacht aan te besteden: vandaag heeft MSN (blijkbaar een dag eerder dan gepland) de bèta van MSN Virtual Earth beschikbaar gesteld. De aankondiging heb je al op verschillende sites kunnen lezen (Marketingfacts, Webdrain, Micro Persuasion en natuurlijk Robert himself). Iemand schijnt het in zijn bol gehaald te hebben het een Google Maps-killer te noemen, die was vast heel vroeg wakker. En D’Arcy Norman heeft zich er heel boos over gemaakt. Tijd dus voor een vergelijking van de twee kemphanen.

Update: After seeing what Babelfish does to my post I thought is was best to just translate it myself. So you can now scroll down for the English translation of the post! Lees verder….

Deel dit bericht:

Online of Offline tijdens je vakantie?

 Gepubliceerd door om 00:01  Internet
jul 242005
 
“Het was de afgelopen twee weken volop genieten en ontspannen. En – it’s a fact of life – bij genieten en ontspannen speelt internet tegenwoordig een belangrijke rol. Internet op je vakantieadres, dat valt nog niet mee”

(bron)

Frank is terug van vakantie en kijkt terug op zijn ervaringen met het internet bij Sunparks. Ikzelf ga maandag pas weg maar ben dan drie weken ook echt helemaal offline. De laptop blijft namelijk thuis.
Lees verder….

Deel dit bericht:

Goog Maps – Hybrid

 Gepubliceerd door om 20:02  Geocoding
jul 232005
 

Na de keuze tussen kaart en satelliet heeft Google Maps nu ook een gemende vorm, Hybrid genaamd. (bron)

Hybrid Maps - Klik voor grotere versie Hybrid Map - Klik voor grotere versie Hybrid Maps - Klik voor grotere versie

Het is een combinatie van de satelliet-weergaven met daar overheen plaatsnamen en straten. Voor Nederland maakt het nog niet veel uit, maar het maakt het plattegrondje wat minder grijs en de sattelietfoto wat duidelijker te herkennen.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Goog Maps – Hybrid  Tags:

Proefballon tijdens de zomer?

 Gepubliceerd door om 15:02  Algemeen
jul 232005
 
“Abonnementen mogen wat de PvdA betreft niet langer stilzwijgend worden verlengd. Nu kunnen kranten, internetaanbieders en hulpdiensten het abonnement nog verlengen zonder de klant te waarschuwen. Daardoor zitten onoplettende klanten weer een jaar vast aan een abonnement dat ze wellicht niet meer willen.”

(bron)

Als dit wet zou worden in Nederland zou dat fantastisch zijn, denk maar eens aan al die ADSL-abonnementen, maar ook tijdschriften, verzekeringen etc. waar nu maar beperkte flexibiliteit wat betreft tussentijds overstappen bestaat (behalve als de aanbieding van de concurrent nét goed samen valt met jouw opzegtermijn) of die jaren doorlopen omdat je niet een precies lijstje met opzegtermijnen op de kalender hebt hangen.
Vraag alleen is of het een proefballon is die tijdens de zomer opgelaten wordt om te kijken hoe iedereen reageert of dat het werkelijk kans van slagen heeft.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Proefballon tijdens de zomer?  Tags:

Blog This wordt Furl This

 Gepubliceerd door om 23:04  Tools
jul 222005
 

Ik gebruik al een hele tijd SharpReader. Voornamelijk omdat het een eenvoudige, cleane interface biedt, niet meer doet dan nodig, en eerlijk is eerlijk, omdat ik er op een gegeven moment aan gewend geraakt ben.
Maar het vervelende was tot nu toe het bewaren van interessante posts. Sinds ik FURL gebruik wil ik dat eigenlijk liever niet meer in de SharpReader zelf doen, maar vaak waren er berichten die ik niet eerst helemaal in de browser wilde openen om ze met FURL te kunnen bewaren.
Omdat SharpReader plugins ondersteund ging ik op zoek naar een manier om daar wat aan te doen. Lees verder….

Deel dit bericht:

Google Maps een grote stap te ver

 Gepubliceerd door om 08:02  Geocoding
jul 222005
 
“Het is afgelopen met de privacy van zedendelinquenten in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse ministerie van Justitie is woensdag een website begonnen waarop de namen, adressen en foto’s van daders te vinden zijn.”

(bron)

De betreffende site is op het moment wegens grote belangstelling offline. En als je even je (terechte) gevoelens over de mensen waar het over gaat opzij zet inclusief het argument “ja maar zou jij het dan niet willen weten als er zo eentje bij jou in de buurt woont?!”, zul je zien dat dit toch wel heel eng ver gaat. In Florida gebeurt dat namelijk al langer en gecombineerd met Google Maps!
Lees verder….

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Google Maps een grote stap te ver  Tags:

Goog Earth in het onderwijs

 Gepubliceerd door om 21:14  Geocoding
jul 212005
 

[update 15 maart 2007] De oorspronkelijke links bij dit bericht bleken niet meer te bestaan en zijn daarom bijgewerkt.
Op computersindeklas.nl staan drie voorbeelden van het gebruik van Google Earth in het onderwijs. In alle drie de gevallen heb je Google Earth nodig om de link te bekijken, dus daarom enkele screenshots en toelichting. Lees verder….

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Goog Earth in het onderwijs  Tags:

Google Earth vs. NASA World Wind

 Gepubliceerd door om 20:32  Geocoding
jul 212005
 
“Ok, it was 5am in the morning, I couldn’t sleep, and all I could think of is the mapping services I tried out the night before: Google Earth and NASA World Wind (note that both are free to download, Google Earth comes in different versions). Which one is better? Some say NASA World Wind, some say Google Earth, so I decided to do a test and let YOU judge for yourself.”

(bron)

Op rev2 staan een drietal filmpjes die laten zien hoe Google Earth en NASA World Wind zich tot elkaar verhouden:
* Split-Screen Comparison – 683kb
* Google Earth – 683kb
* NASA World Wind – 669kb
Uitslag: onbeslist.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Google Earth vs. NASA World Wind  Tags:

Flashback: Zet je blog op de kaart

 Gepubliceerd door om 11:02  Geocoding
jul 212005
 

Ruim een jaar geleden schreef ik over de mogelijkheid om je weblog op de kaart te zetten. Dat gebeurde toen door het invoeren van je postcode bij deze of deze website. Het gebruik van GeoURL om dit automatisch te laten gebeuren is nog niet echt ingeburgerd (ik kon in ieder geval niet zo snel een andere weblog vinden die dat correct doet), tijd dus om daar eens aandacht aan te besteden. Lees verder….

Deel dit bericht: