Goog Earth in het onderwijs

[update 15 maart 2007] De oorspronkelijke links bij dit bericht bleken niet meer te bestaan en zijn daarom bijgewerkt.
Op computersindeklas.nl staan drie voorbeelden van het gebruik van Google Earth in het onderwijs. In alle drie de gevallen heb je Google Earth nodig om de link te bekijken, dus daarom enkele screenshots en toelichting.
Er staan vier voorbeelden op de site online:

* John Demmers maakte: Provinciehoofdsteden Nederland

John Demmers - Klik voor grotere versie

* Eveneens van John is: Zeven wereldwonderen

John Demmers - 1 - Klik voor grotere versie John Demmers - 2 - Klik voor grotere versie

* Gerard Dummer maakte: Hoofdsteden van Europa

Gerard Dummer - Klik voor grotere versie

* Van Pieter Kleinjan komt: De Elfstedentocht

Pieter Kleinjan - Klik voor grotere versie

Eerste conclusies
Vooropgesteld: ik vind het fantastisch dat ook in Nederland docenten meteen met zoiets als Google Earth aan de slag gaan. Maar, het ziet er naar uit dat Google Earth op het moment voornamelijk gebruikt wordt als een digitale kaart waar je plaatsnamen op kunt zetten. Positieve uitzondering vind ik hier het voorbeeld van John Demmers over de zeven wereldwonderen. Je kunt daar in de eerste afbeelding de “ingebouwde” opdracht zien die leerlingen geacht worden uit te voeren. Ook de foto’s in de popups staan wel zo leuk en zelfs de links zijn net wat netter uitgewerkt (tekstlabel in plaats van url).
Ik ben benieuwd wat we nog te zien krijgen als deze heren (dames waar blijven jullie !?) wat meer ervaring hebben kunnen opdoen.