Online of Offline tijdens je vakantie?

“Het was de afgelopen twee weken volop genieten en ontspannen. En – it’s a fact of life – bij genieten en ontspannen speelt internet tegenwoordig een belangrijke rol. Internet op je vakantieadres, dat valt nog niet mee”

(bron)

Frank is terug van vakantie en kijkt terug op zijn ervaringen met het internet bij Sunparks. Ikzelf ga maandag pas weg maar ben dan drie weken ook echt helemaal offline. De laptop blijft namelijk thuis.

Natuurlijk, ook ik heb een paar gadgets bij me, niet zo veel als ik gewild zou hebben, een GPS-ontvanger bleek helaas niet te regelen. Dus daarom is het lijstje nog redelijk bescheiden:
* een digitale fotocamer (+ oplader)
* een image-tank (+ oplader)
* een GSM (+ oplader)…ok, niet waar, we nemen ze alletwee mee (inclusief opladers).

We hebben dus géén draagbare DVD-speler in de auto en ook nog geen routeplanner met GPS (al denk ik dat dat volgend jaar anders is). De image-tank kan dienst doen als MP3-speler, dus ook daar hoef ik geen extra exemplaar voor mee te nemen.
Ik heb overigens alleen (braaf van CD’s naar MP3-geconverteerde) muziek op die image-tank staan, dus geen voorraad Podcasts of audioboeken al moet ik zeggen dat dat de hoeveelheid benodigde ruimte wel aanzienlijk had kunnen verkleinen.
Want
The Ultimate Hitchhiker's Guide Douglas Adams The Ultimate Hitchhiker’s Guide
van Douglas Adams die ik nu begonnen ben te lezen weegt net iets meer dan een kilo en
Harry Potter and the Half-Blood Prince (Adult Edition) J.K. Rowling Harry Potter and the Half-Blood Prince
(is mijn partner aan begonnen) is niet lichter.
De rest van het lijstje boeken die mee gaan geef ik je wel als ik terug ben, dan hoor je ook wel wat ik er van vond.

Maar wat die vakantie betreft. Nee, ik vind het niet erg om drie weken volledig offline te zijn. Natuurlijk, er komen heel wat interessante berichten langs die ik na terugkomst slecht vluchtig door zal kunnen lezen, de mailberg zal groot zijn en het is toch wel weer spannend om de site hier een paar weken redelijk onbeheerd achter te laten. Daarom gaat de commentaarfunctie vanaf maandag tijdelijk dicht, er komen de laatste tijd namelijk weer wat veel nieuwe spammers langs met URLs die nog niet in mijn filter zitten.
Omdat we de taal natuurlijk redelijk speken is het een beetje op de hoogte blijven van wat er in de wereld gebeurt sowieso natuurlijk niet moeilijk, maar details, anders dan wellicht van het weer want dat kan in het Verenigd Koninkrijk redelijk veranderlijk zijn, hoef ik dan even niet te weten.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Frank Janssen
16 jaren geleden

Pierre,

Ik wens je een fijne vakantie toe! Dat gaat zonder laptop vast ook lukken ;-)
Groetjes,

Frank

Fred Zelders
16 jaren geleden

Pierre,

Ik ben heel blij dat er drie weken helemaal niets aan ICT en Onderwijs BLOG verandert. Dan kan ik de achterstand tenminste weer inhalen, want er is nog genoeg wat ik nog niet gelezen heb :-)

Tot over een week of drie en … geniet met je mede-vakantiegangers van de vakantie!

Sybilla
16 jaren geleden

Fijne vakantie, Pierre! Enne… die ‘Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’ is absolute topklasse – een van mijn persoonlijke favorieten!