Gezocht: GPS-ontvanger

Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben ben ik tamelijk enthousiast over de combinatie Google Earth + Flickr. De aanvulling met de GreaseMonkey-scripts zijn leuk, maar eigenlijk zou ik natuurlijk héél erg graag deze methode (met GPS-ontvanger) gebruiken.
Vanaf komende maandag ben ik drie weken op vakantie. De plaatsen heb je kunnen zien voorbij komen in de filmpjes die ik gemaakt heb van Google Earth. Ik heb mijn digitale fotocamera en een image-tank bij me, maar geen laptop. En ik heb zelf nog geen GPS-ontvanger (dat zat er voor deze vakantie nog niet in).
Is er iemand die het aandurft mij voor die drie weken een GPS-ontvanger te lenen?
Ik wil hem wel komen ophalen en terug brengen, of anders de verzendkosten van het opsturen/terugsturen betalen. Ik heb uiteraard een reiskostenverzekering, maar sowieso geldt “kapot of weg = vervangen”.
Tegenprestatie van mijn kant is uiteraard een uitgebreid verslag na terugkomst. Een hele berg foto’s die Geotagged zijn en een Sixpack Engelse Cider naar keuze.

Het moet een zelfstandig bruikbare GPS-ontvanger zijn, omdat ik geen laptop bij me zal hebben, dus USB-exemplaren heb ik helaas niets aan. Het mag natuurlijk eentje zijn die ingebouwd is in een routeplanner. Minimaal benodigde functionaliteit is dat ik de coördinaten van een schermpje kan aflezen en kan fotograferen. Er zijn ook ontvangers die hun data opslaan en die je later kunt uitlezen in Google Earth (de Plus-versie). Dat mag, maar hoeft niet te kunnen.
We hebben op locatie steeds 220V (en verloopstekkers) om eventuele accu’s op te laden. Een exemplaar dat we mee kunnen nemen als we gaan wandelen is extra handig.

Ben je net zo nieuwsgierig als ik ben om te zien of dit wat wordt en heb je een GPS-ontvanger te leen, laat het me dan weten!
Reageren kan hier via de site of via de mail.

Update: Ik kreeg zojuist een aanbod via de mail binnen, maar die ontvanger moest al eerder terug zijn dan dat ik terug ben (in verband met de eigen vakantie, logisch, toch heel erg bedankt voor dat aanbod!).
Dus even de data: ik vertrek maandag 25 juli en ben op 17 augustus pas weer terug.