VP3320 Image-tank

Na mijn eerste avondje uit met mijn Canon fototoestel bleek dat als ik in dat tempo foto’s en met name filmpjes blijf maken, ik aan 2x512MB geheugen bij lange na niet voldoende heb voor drie weken vakantie. Ze waren toen namelijk in een paar uur vol.

Er waren een aantal verschillende mogelijk oplossingen:
* Lagere resolutie voor foto’s instellen.
Gezien de enorme verschillen in aantallen MB per filmpje of per foto zet dat niet echt zoden aan de dijk.
* Alleen foto’s maken.
Dat kan natuurlijk en dan is 1GB waarschijnlijk ruim voldoende voor drie weken. Maar die filmpjes waren ook wel leuk en om daar een aparte videocamera voor mee te sjouwen had ik geen zin in.
* Van tijd tot tijd foto’s op CD laten zetten
Ik heb even gezocht naar mogelijke fotozaken waar dat kon in de drie verschillende plaatsen waar we van de zomer zijn. Die informatie blijkt niet zo heel eenvoudig te vinden te zijn.
* Image-tank kopen
Best een dure oplossing. De versies waarmee je CD’s kunt branden zijn leuk, spreiden het risico over losse CD’s, als ze het apparaat stelen heb je tenminste de CD’s (en dus de foto’s) nog. Maar je moet wel ook een stapel CD’s of DVD’s meenemen. Ze zijn ook niet zó veel goedkoper dan de exemplaren met harde schijf.

De Image-tanks met harde schijf lopen wat functionaliteit en prijs betreft nogal uiteen. Soms is het niet meer dan een harde schijf met wat elektronica zodat je de kaartjes er op leeg kunt gooien, anderen maken het mogelijk de foto’s ook op het apparaat te bekijken, bij de duurdere inclusief filmpjes en mogelijkheid tot aansluiten op TV.
Als je bijvoorbeeld de drie modellen X-Drive bekijkt op deze pagina dan wordt het verschil redelijk snel zichtbaar.
Als je dan bedenkt dat de VP2160 met 40GB schijf hier 169 euro, de VP3320 met 40GB-schijf 229 euro en de VP6210 met 40GB-schijf 299 euro kosten dan snap dat de prijsstelling eveneens heel clever gekozen is. Je kunt ze ook zonder harde schijf kopen, maar voor dat verschil kom ik niet zo snel aan een laptop-schijf.
Kopen via ebay in Duitsland is een beetje goedkoper, maar onhandig omdat de twee aanbieders die ik tegen kwam betaling vooraf via bank/giro vragen en geld overmaken naar het buitenland is niet zo heel snel/eenvoudig te regelen. De verzendkosten liepen hier overigens ook nogal uiteen (tussen de 10 en 20 euro!).

Anyway, de vakantie en het vertrek naar de UK komen rap dichterbij, dus ik heb besloten voor de VP3320 te gaan.

VP3320 - Klik voor grotere versie

Ik heb nog geen MP3-speler (soms ben ik een echte late-adopter) en een paar GB van de 40GB die beschikbaar zijn opgebruiken voor MP3’s is geen probleem. Het is natuurlijk geen MP3-speler om dagelijks in de trein mee te nemen. Maar voor wat muziek (MP3 of FM-radio) op mijn hoofd als ik zit te lezen neem ik aan dat het voldoet.
Ook het individueel kunnen kopiëren van foto’s en het eventueel weer terug plaatsen op de geheugenkaart er van vond ik wel een voordeel. Accu-duur van dit model is ruim voldoende en veel langer dan de andere twee modellen.
Ik heb de verleiding van het kleine schermpje voor het bekijken van foto’s en video weerstaan, dat komt nog wel eens. Ik begreep dat dat sowieso niet het sterkste punt van dat model was en andere image-tanks met betere schermpjes zijn zo’n 100 euro of meer duurder.

Je zult natuurlijk zien dat ik nu van de zomer op elke straathoek een winkel tegen kom, maar dat is dan pech gehad. Als het meezit komt hij a.s. woensdag binnen. Uiteraard zal ik laten weten hoe hij bevalt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
16 jaren geleden

Iets om even uit te testen: ik las in een forum: "Ik (= ene Aart) heb een X-drive PRO VP3310.
Deze kan geen SD-kaartjes lezen als er (tussenliggende) fotoos zijn verwijderd op het kaartje. Van de winter had ik een probleem omdat ik één foto had verwijderd toen ik savonds terugkeek. Probleem: de X-drive stopte met inlezen van het kaartje en gaf een foutmelding.
Gelukkig kon het systeem van een reisgenoot wel de hele kaart uitlezen.

Daarna nooit geen fotoos meer weggegooid.

Voor de duidelijkheid: dit was geen fout op het kaartje. Blijkbaar kan de X-driver er niet tegen dat er fotoos worden verwijderd en later op die plek weer data van een andere foto wordt geplaatst?

Voor de test: test ook of een imagetank ertegen kan dat een tussenliggende foto wordt verwijderd.

Aart"

Pierre
16 jaren geleden

Hoi Michel,
Ik had dat bericht ook gelezen (voordat ik hem bestelde). Dat soort berichten zijn inderdaad niet iets wat je zelf op reis wilt meemaken.
Wat me voorlopig geruststelde bij de VP3320 is echter dat er aangegeven wordt dat hij ook foto per foto kan lezen en schrijven. Hoewel ik bovenstaande natuurlijk zeker zal testen voordat ik op vakantie ga (want ik gooi regelmatig al op het toestel foto’s weg), ga ik er even vanuit dat dat probleem in dit type (de opvolger van de VP3310) niet meer aanwezig is. Zal het hier zeker even laten weten.
Toch bedankt voor de tip/waarschuwing trouwens!