Trigger happy in de buurt van een heleboel ballonnen

Gisterenavond waren we in Gemert bij het jaarlijkse Ballonnenfestijn. En ik moet toegeven dat ik wellicht wat al te enthousiast mijn fototoestel gebruikt hebt.
Op Flickr vind je een set met 78 foto’s (in de tijd gezien overigens precies verkeerd om) en ook nu een filmpje voor de breedbanders.
Vooral de filmpjes zorgden er voor dat ik in één avond allebei de 512MB SD-kaartjes die ik heb vol schoot. Dat beloofd dus nog wat voor de vakantie (3 weken) van de zomer. Kom ik toch een imagetank aan het kopen om de foto’s op kwijt te kunnen (laptop op vakantie is uiteraard absoluut geen optie). Het filmpje is nu gemaakt met Microsoft Movie Maker, de muziek komt weer van Freeplay Music.
Als er nog iemand wilde weten of het toestel in staat is om buiten onder niet altijd even gemakkelijke lichtomstandigheden foto’s en filmpjes te maken, dan denk ik dat je hier wel voldoende beoordelingsmateriaal aan hebt. De foto’s staan op Flickr ook in origineel formaat (2592 x 1944).

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Bart Vanhommerig
Bart Vanhommerig
16 jaren geleden

Je kan ook gewoon de resoltie van je camera iets omlaag gooien en de kwaliteit iets omhoog, hierdoor wordt het eenvoudig om met bijvoorbeeld photoshop foto’s alsnog te vergroten zonder al te veel kwaliteitsverlies. Daarnaast zijn voor bijvoorbeeld de kruitvat foto’s van 1280 * 1024 al af te drukken op 85%. Het verschil met een "normale" spiegelreflexcamera zie je bijna niet…

Wyze Koopal
16 jaren geleden

Hoi Pierre,
Interessant dat je verwijst naar Freeplay Music. Echter, kun jij nu precies uitleggen wat ik nu wel of niet mag met Freeplay Music?
Gr, Wytze
PS> Have fun in Sheffield!

Pierre
16 jaren geleden

Oei, ik neem aan dat jij wél goed op de licensing-pagina gekeken hebt voordat je de vraag stelde, want als ik hem goed begrijp ben ik in beide gevallen in overtreding aangezien ik niet over de benodigde licentie beschik.
Stom eigenlijk, maar waarschijnlijk heb ik een aantal beschikbare websites door elkaar heen gehaald toen ik op zoek was naar gratis te gebruiken achtergrond muziek. De naam van de site "Freeplay Music" hielp natuurlijk ook niet bij het me realiseren dat hun licentie wel degelijk betaling vergt voor privé-gebruik.
Er zit dus niets anders op dan andere muziek zoeken, opnieuw de film genereren en het illegale exemplaar vervangen door een exemplaar dat wel legaal is. Balen want het was mooie muziek, maar voor deze toepassing was ik niet van plan er 25 dollar per jaar voor te betalen. Zeker niet als je bedenkt dat ik voor de ballonnenfilm twee tracks nodig had. :-(