Knoop doorgehakt

Ik heb heel lang rondgekeken naar een digitale fotocamera. En de uiteindelijke keuze is eigenlijk niet eens zo raar. Via Fontys leende ik voor de verschillende trips namelijk vaak een Canon Powershot S45. Die maakte goede foto’s (nou ja, zo goed als de fotograaf) een voor een fototoestel uitstekende filmpjes. Maar hij was eigenlijk wat groot en zwaar om ‘altijd’ bij je te hebben.

Afgelopen vrijdag liet een collega van Fontys zijn nieuwe digitale fotocamera zien. Ik heb daar toen 10 minuten of zo mee kunnen/mogen spelen en was eigenlijk op slag verkocht.
Natuurlijk was het geen goedkoop toestel (dat is helaas altijd zo als ik iets mooi vind). En vandaar dat er nog het nodig dubwerk aan te pas kwam: deze, of toch maar zijn goedkopere zusje, in een ‘echte’ winkel (duur) of online (iets minder duur) etc.

CANON IXUS 50

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de IXUS 50 en het toestel + een extra accu online besteld bij Digitalstreet. Ze rekenen geen verzendkosten en als het moet kan ik ook bij de ‘winkel’ langs (is wel een uurtje rijden). De benodige geheugenkaartjes (ik ga voor 2x 512MB) haal ik bij de Mycom in Eindhoven (is vanuit Fontys gezien om de hoek).

Als alles meezit wordt het toestel vrijdag al geleverd. Het aantal “foto’s bij berichten” zal dan vanaf volgende week wel wat toenemen. 8)

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Dave
Dave
16 jaren geleden

Goede keuze lijkt mij. Ik zit met hetzelfde idee: heb een Canon S50 maar die is wat lomp, een IXUS 30/40/50 moet de oplossing gaan bieden. Ik kan alleen maar niet op internet vinden of de IXUS ook de ‘second curtain flash’ functie aan boord heeft…

Pierre
16 jaren geleden

Als ik wist wat het was dan kon ik het voor je opzoeken.

Dave
Dave
16 jaren geleden

Als je de camera in het nederlands hebt staan zou het ’tweede gordijn flitser’ heten. Een optie in het menu die je kan oproepen in opname mode. Wat het doet is bij een lange sluitertijd de flitser pas aan het eind van de belichting af te laten gaan, het effect zijn foto’s met zo’n motion trail maar dan met het onderwerp scherp voor de trail ipv er achter. Alvast bedankt voor de moeite!

Pierre
16 jaren geleden

Nee, geen "second curtain flash", wél "slow synchro", maar dat is niet hetzelfde.