RFID: ouders in de slag tegen de cyborgs

 Gepubliceerd door om 20:24  Tools
feb 122005
 

Op inter-net-viewer verwijst Sybilla naar de onrust die onder ouders ontstaan is naar aanleiding van het voornemen van een school in Californië om studenten verplicht een pas met RFID-chip te laten dragen. Een dag eerder las ik op R-win.com over een Engelse professor die even als cyborg door het leven ging. Hij had een RFID-chip onderhuids laten inbrengen en zocht vooral naar de positieve toepassingen ervan (en vindt die ook).
En waar het verhaal van Sybilla vooral instemming opriep voor wat betreft de zorgen van de ouders, intrigeerde mij het verhaal van die professor ook heel erg. Ik sta helemaal niet bij voorbaat afwijzend tegen de mogelijkheden die de chips bieden, zie het ook daadwerkelijk nog wel eens gebeuren dat ik dat vrijwillig zou laten doen. Mits ik voldoende het gevoel zou hebben dat ik controle had/heb over het wat/waar/hoe van het geheel. Het lijkt me heerlijk als ik straks bijvoorbeeld alleen nog maar deze posts hoef te bedenken en dat de computer de woorden dan zelf invoert en dat ik daarvoor niet al die toetsen op mijn toetsenbord hoef in te drukken. Het is tenslotte een ongelofelijk onhandige vertaling van gedachten (‘elektrische’ pulsen in mijn hoofd) naar bewegingen van mijn vingers naar bewegingen van het toetsenbord naar elektrische pulsen in de computer.

Plop en Kwispel

 Gepubliceerd door om 20:02  Film en Boek
feb 122005
 

Plop en Kwispel Plop en Kwispel Naast alle regen van vandaag toch ook nog ruim tijd voor ontspanning. We zijn met z’n vieren naar de film geweest, geen DVD deze keer maar echt naar de bioscoop in Helmond. Plop en Kwispel komen uit de succesvolle Studio 100 stal (die hebben trouwens ook een weblog) en je wordt er op tv mee doodgegooid. De film duurt ongeveer een uur, voorafgegaan door een aflevering van Piet Piraat. Het verhaal is luchtig en absoluut geschikt voor de allerkleinsten (mijn zoontje is 2). Wel even slikken hoor: 25 euro voor twee volwassenen en twee kinderen. Tja, je moet het zien als een uitstapje en even vergeten dat je over een paar maanden voor veel minder dan we vandaag kwijt waren ook de DVD bij de Blokker zult vinden.

 Reacties uitgeschakeld voor Plop en Kwispel  Tags:

Ongelofelijk maar waar

 Gepubliceerd door om 19:00  Persoonlijk
feb 122005
 

Ik was bezig met een heel positief verhaal. Over hoe vandaag toch nog een pakje gekomen was, en hoe in dat pakje een nieuwe modemrouter had gezeten in plaats van een gerepareerd exemplaar. Hoe die modemrouter de nieuwe firmware had, dus inclusief BBNed-certificering, firewall én DNS-server.
Over hoe dat mijn vertrouwen in een importeur/leverancier (e-tech) verhoogd had omdat ze dat toch maar even netjes hadden opgelost, dat het configureren en installeren van de modemrouter zo eenvoudig geweest was………maar toen merkte ik dat de verbinding met de buitenwereld weer weg was….geen van de lampjes op de modemrouter branden, ook niet na een reset. Volgens mij is de trafo stuk, ik kan er in ieder geval niets op meten met een voltmeter (terwijl ik dat op de voeding van de wireless-router die er naast staat prima voor elkaar kreeg). Hoe dan ook, het ding is al stuk! Dus ik weer een uur uit de lucht geweest (voordat ik in de gaten had dat er geen verbinding meer was) en ik neem aan dat ik hem weer aan het opsturen kom. Maar dat moet wachten tot maandag, want dan zijn ze pas weer bereikbaar om te overleggen hoe verder. :-( :-( Het regent buiten overigens nog steeds.
Update: Volgens mij heeft elk apparaat waar je een trafo meegeleverd krijgt een ander voltage. Ik heb eindelijk een trafo gevonden die ik er even op kon aansluiten. De lampjes gaan weer aan. Dus ik ga morgen maar gewoon bellen voor een nieuwe trafo.

 Reacties uitgeschakeld voor Ongelofelijk maar waar  Tags:
feb 122005
 
“Internetbellen via het voice over internet protocol (voip) moet niet aan te veel regels worden onderwerpen.”

(bron)

Het lijkt positief dat er niet teveel regels komen voor het bellen via internet. Immers, een opstartende technologie en bijbehorende industrie zijn niet gebaat bij teveel regels. Dat kan het toetreden van nieuwe aanbieders bemoeilijken of er zelfs voor zorgen dat het in het geheel niet van de grond komt. Het brengt ook een risico met zich mee: er wordt namelijk ook minder vastgelegd over de minimale dienstverlening. Dus bijvoorbeeld over het bereikbaar zijn van 112 of de beschikbaarheid van de telefoonlijn bij rampen. Maar ik kan me ook voorstellen dat je andere dingen wilt regelen, bijvoorbeeld dat er voor gezorgd wordt dat afluisteren/aftappen niet mogelijk is of andere afspraken rond het vertrouwelijk behandelen van de informatie die verzameld wordt. Ik neem aan dat dat laatste door de bestaande wetgeving rond het bewaren van persoonsinformatie geregeld is. Maar ik zou wel graag willen weten dát het geregeld is. Overigens wordt gesproken over VoIP, waarbij ik aanneem dat ze ook VoDSL en ook gewoon toepassingen als Skype (zie ook dit bericht) bedoelen.
Hoe dan ook, het wachten is op het eerste schandaal. Als dat goed doorstaan wordt zonder dat de EU meteen compleet van ‘geen’ naar ‘heel veel’ regels doorschiet, dan zit het wel goed met de balans.

 Reacties uitgeschakeld voor Te veel of te weinig regels voor het bellen via internet?  Tags:

Niet meer slaan, maar knijpen!

 Gepubliceerd door om 10:27  Algemeen
feb 122005
 
“Het kabinet wil het mishandelen van kinderen strenger aan gaan pakken. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een wetsvoorstel hiertoe. Ouders moeten hun kroost grootbrengen zonder enige vorm van geestelijk of lichamelijk geweld te gebruiken. Ook de corrigerende tik is officieel uit den boze.”

(bron)

Toen ik gisteren Donner op tv zag (heeft hij eigenlijk kinders?) dacht ik nog, o jee daar heb je hem weer, maar vanochtend begreep ik uit het artikel in de krant dat het wetsvoorstel waarover hij overigens een tijdje geleden al in het openbaar sprak inmiddels al aangenomen is (is dat in België trouwens nu ook al zo?).
Dat ik het wetsvoorstel te zot voor woorden vind (het helpt namelijk niet tegen kindermishandeling, en dat was al verboden) en een typisch voorbeeld van hoe betuttelend ons huidig kabinet is, wisten jullie al.
Aardig vind ik overigens de uitspraak van premier Balkenende in het Eindhovens dagblad:

“Premier Balkenende wees er gisteren op dat fysiek contact bij een ouderlijke vermaning nog wel is toegestaan. ‘Deze maatregel slaat niet op ouders die hun kind eens stevig bij de arm nemen.'”

(bron: offline versie Eindhovens Dagblad)

Dus ouders: niet meer slaan, maar knijpen!