Gezocht: NL-Edubloggers

 Gepubliceerd door om 23:00  Internet
jul 012004
 

Zoals je wellicht gemerkt hebt, proberen we (ikzelf, Sybilla, Gerard) het gebruik van weblogs, wiki’s en aanverwante zaken onder de aandacht te brengen van onze collega’s in het (hoger-) onderwijs.

Nu bekruipt ons het angstige gevoel dat er maar heel weinig andere NL-Edubloggers (= werkzaam in het onderwijs en bloggend in het Nederlands) zijn.

Ik heb het lijstje van de bij mij bekende op de ICT in het Onderwijs Wiki gezet.

Sta je daar nou niet bij, voeg jezelf dan toe. Sta je er wél bij, maar ken je andere NL-Edubloggers, dan kun je hen natuurlijk ook toevoegen.

Er moeten er toch zeker meer dan 7 zijn????

(update: 24-7-2004) er staan er inmiddels dus 9 in het lijstje

Deel dit bericht:

Klein beetje hoera!

 Gepubliceerd door om 15:16  Tools
jul 012004
 
“Minister Brinkhorst van Economische zaken steunt namens Nederland in de EU het akkoord over invoering van het softwarepatent. In een unieke procedure is hij echter teruggefloten door de Tweede Kamer.”

(bron)

OK, het zal wel een druppel op een gloeiende plaat zijn als Nederland het er niet mee eens is, maar ik moet mijn uitspraak dat Nederland er niet veel aan doet hiermee wel nuanceren. Ze doen dan tenminste datgene wat ze kunnen: tegenstemmen!

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Klein beetje hoera!  Tags:

Dure vogels

 Gepubliceerd door om 11:12  Persoonlijk
jul 012004
 
“Glazenwassers zonder ladders, taxichauffeurs die altijd de weg weten en duurdere treinritjes. Allemaal nieuwtjes die juli met zich meebrengt. Een kort overzicht.”

(bron)

Dat wordt dan dus gezellig dit najaar. We hebben hier in de buurt een roekenbos (als je er aan gewend bent, héél mooi en indrukwekkend als je ze ’s avonds thuis ziet komen) en hoewel we roosters op de uitgangen van de schoorsteen hebben, hebben we ertussen nu ook een nest (tenminste zo klinkt het wel op de zolder). Tot nu toe klom de schoorsteenveger via het raam op de eerste verdieping zo het dak op. Dat zal nu ook wel niet meer mogen vrees ik. Als we dus de houtkachel in de woonkamer willen gebruiken van de winter zal het laten verwijderen van resten van het nest wel niet goedkoop worden.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Dure vogels  Tags:
jul 012004
 
“Another great characteristic of the business is that there are significant costs to switching from one software package to another. Faculty and system administrators have to learn how to use and maintain the new system. Then, all content that was generated for the previous system, including syllabi, documents, assignments, and test questions, would have to be migrated to the new system. Since such a migration is typically a complicated and tedious task, customers have considerable motivation to stick with a given solution. Consequently, Blackboard has a nice moat against competitors and the potential to raise prices as the product becomes indispensable to customers.”

(bron)

Ik had er in de OLDaily te snel overheen gelezen, pas toen ik het ook bij Auricle begreep ik pas goed wat ze zeiden op de Motley Fool website. Ik heb al eerder geconcludeerd dat ik het verkeerde beroep gekozen heb, maar ik blijk het ook gewoon verkeerd begrepen te hebben: in plaats van mensen proberen wijs te maken dat ze vendor lock-in moeten voorkomen, had ik het tegenovergestelde moeten vertellen.

Deel dit bericht:

Oops: geen verstandig advies van Bill

 Gepubliceerd door om 07:00  Algemeen
jul 012004
 
“No, this list didn’t originate with Microsoft head Bill Gates. (It’s frequently cited on the Internet as having come from his book Business @ The Speed of Thought, but it didn’t.) Why it’s attributed to Gates is a mystery to us; it doesn’t really sound the least bit like something he would write.”

(bron)

Ik schreef een paar dagen geleden dat Bill Gates een toespraak gehouden had en de daar aanwezige jeugd een aantal verstandige adviezen had meegegeven. Dat blijkt dus niet te kloppen.

Lees verder….

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Oops: geen verstandig advies van Bill  Tags:

Gratis Microsoft…

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
jul 012004
 
“Microsoft gaat een reeks eenvoudige programmeertools voor beginnende en niet-professionele ontwikkelaars uitbrengen. Deze aankondiging werd gedaan op Microsoft TechEd, de ontwikkelaarsconferentie die momenteel in de RAI plaatsvindt.”

(bron)

Even afwachten hoever ze in functionaliteit uitgekleed zijn, waarschijnlijk blijft er echter voldoende over voor de incidentele ontwikkelaar. Meer informatie over de beta’s is hier beschikbaar.

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Gratis Microsoft…  Tags: