Oops: geen verstandig advies van Bill

“No, this list didn’t originate with Microsoft head Bill Gates. (It’s frequently cited on the Internet as having come from his book Business @ The Speed of Thought, but it didn’t.) Why it’s attributed to Gates is a mystery to us; it doesn’t really sound the least bit like something he would write.”

(bron)

Ik schreef een paar dagen geleden dat Bill Gates een toespraak gehouden had en de daar aanwezige jeugd een aantal verstandige adviezen had meegegeven. Dat blijkt dus niet te kloppen.


De credit voor het vinden van de site gaat naar CplCarrot die reageerde op het bericht op Channel9.

Snopes.com

De uitleg over de onjuistheid van de bewering staat op Snopes.com. Het is zo’n website waarvan je je afvraagt: ‘wie haalt het in zijn hoofd dit te verzamelen en te publiceren’. De website bevat ‘urban legends’ (volksverhalen in de ruime zin van het woord) en geven daarbij aan of het verhaal klopt of niet of op zijn minst twijfelachtig is. Leuke site en goed om te onthouden.