Lock-in is iets waar je blij mee moet zijn!

“Another great characteristic of the business is that there are significant costs to switching from one software package to another. Faculty and system administrators have to learn how to use and maintain the new system. Then, all content that was generated for the previous system, including syllabi, documents, assignments, and test questions, would have to be migrated to the new system. Since such a migration is typically a complicated and tedious task, customers have considerable motivation to stick with a given solution. Consequently, Blackboard has a nice moat against competitors and the potential to raise prices as the product becomes indispensable to customers.”

(bron)

Ik had er in de OLDaily te snel overheen gelezen, pas toen ik het ook bij Auricle begreep ik pas goed wat ze zeiden op de Motley Fool website. Ik heb al eerder geconcludeerd dat ik het verkeerde beroep gekozen heb, maar ik blijk het ook gewoon verkeerd begrepen te hebben: in plaats van mensen proberen wijs te maken dat ze vendor lock-in moeten voorkomen, had ik het tegenovergestelde moeten vertellen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
G. van den Anker
16 jaren geleden

Meer over dit onderwerp op CMupdate:

http://www.cmupdate.nl/arti