Twee maanden Internetviewer.web-log.nl

 Gepubliceerd door om 07:01  Internet
apr 302004
 
“Ongelooflijk, het is alweer twee maanden geleden dat ik met deze blog begon. Ik heb er geen moment spijt van gehad en wil iedereen danken die mij op een of andere manier (bewust of onbewust) gestimuleerd heeft om ermee door te gaan.”

(bron)

:-) Gefeliciteerd Sybilla!

apr 302004
 
“Stichting SURF nodigt iedereen uit om ideeën voor sessies op de SURF Onderwijsdagen 2004 bij hen kenbaar te maken. De SURF Onderwijsdagen, het jaarlijkse evenement over ICT-ontwikkelingen binnen het hoger onderwijs, richt zich dit jaar op de ontwikkelingen over de grenzen van het hoger onderwijs heen.

Met de vraag ‘de andere praktijk, grensverleggend?’ in het achterhoofd wordt vorm gegeven aan het programma van de SURF Onderwijsdagen 2004. Zo komen vragen aan bod als: Wat speelt er bijvoorbeeld binnen het bedrijfsleven of de beroeps- en volwasseneneducatie (BVE)? Welke internationale ontwikkelingen zijn er? En welke grensverleggende praktijken binnen het hoger onderwijs? Alle ideeën zijn welkom bij de programmacommissie van de SURF Onderwijsdagen 2004″

(bron)

Het bericht spreekt voor zich, meer informatie over de SURF Onderwijsdagen 2004 is online beschikbaar.

 Reacties uitgeschakeld voor Bijdrage gevraagd SURF Onderwijsdagen  Tags:

Spraakverwarring

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
apr 292004
 

Vorig jaar toen een groep britten in het kader van de tweede ALT/SURF exchange een week lang Nederland bezocht bleek al dat Dutch English en British English niet hetzelfde was (zie ook dit bericht)

Vorige week, toen we in Edinburgh waren bleek dat nog maar eens, nu rond het woord “beamer“. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Spraakverwarring  Tags:
apr 282004
 
“Nederlandse hoogleraren zien niets in plannen om de kenniseconomie te stimuleren. Driekwart van de wetenschappers vindt de voornemens loze praat. Meer dan de helft (54 procent) vindt zelfs dat het innovatieplatform van premier Balkenende geen bijdrage levert aan het wetenschappelijke klimaat in Nederland”

(bron)

Nog maar een enquête, nu over het innovatie}platform. Wat doet die } trouwens in die naam?

 Reacties uitgeschakeld voor Hoogleraren zien niets in innovatieplatform  Tags:
apr 282004
 
“Wat is de staat van Blackboard, enkele jaren na haar landing in het internationale hoger onderwijs? De EduSite peilde de mening van studenten en docenten over dit veelgebruikte e-learningplatform. Reacties lopen uiteen van “toegevoegde waarde” tot “staatspedagogiek”.”

(bron)

Niet echt schokkende peiling natuurlijk. De reactie komen overeen met wat je zou verwachten, context ontbreekt voor een groot deel zowel wat betreft de organisatie waar de mensen werken die de uitspraken doen als de achtergrond van de mensen zelf. Maar goed, toch de moeite waard om te melden.

 Reacties uitgeschakeld voor Peiling: voegt Blackboard echt wat toe?  Tags:

Doe de Wetenschaps-nieuwsquiz

 Gepubliceerd door om 12:48  Persoonlijk
apr 272004
 
“Van Nederwiet en Helium tot stier Herman en de planeet Mars… Bij de VPRO staat de nieuwe wetenschaps-nieuwsquiz online. In 10 vragen passeren actuele wetenschappelijke weetjes de revue.”

(bron)

Leuk voor in de lunchpauze: de Wetenschaps-nieuwsquiz. Ik kwam maar tot 7 goede antwoorden (zonder foetelen en/of opzoeken overigen), ik lees dus te weinig nieuws?

 Reacties uitgeschakeld voor Doe de Wetenschaps-nieuwsquiz  Tags:
apr 272004
 
“Problemen met hoogbegaafde leerlingen op Nederlandse scholen worden vaak overdreven. Hoogbegaafde leerlingen kunnen wel problemen hebben, maar deze komen bij hen niet meer voor dan bij andere groepen kinderen. Andere groepen leerlingen in Nederland hebben het aanzienlijk moeilijker.”

(bron)

Wat een stel ongenuanceerde uitspraken. Hoogbegaafden zouden geen bijzondere aandacht nodig hebben. Wat een onzin uitspraak!

Nee, inderdaad, als ons voortgezet onderwijs zo ingericht zou zijn dat het flexibel kan inspelen op de specifieke wensen en benodigdheden van leerlingen, dan zou extra speciale aandacht niet nodig zijn. En ja, ook leerlingen op zwarte scholen, allochtone leerlingen, leerlingen in het vmbo of op het platteland, hebben problemen. Maar dat maakt de problemen van hoogbegaafden niet minder ernstig. Dit soort uitspraken leiden namelijk niet tot meer geld voor de andere probleemgroepen, maar tot minder geld voor iedereen!

 Reacties uitgeschakeld voor ‘Problemen hoogbegaafde leerlingen vaak overdreven’  Tags:

Mixed feelings

 Gepubliceerd door om 07:01  Persoonlijk
apr 272004
 

Een paar dagen geleden zag ik in de logbestanden van deze website dat er een aantal bezoekers van een voor mij onbekende website afkomstig waren. Natuurlijk heb ik de link terug gevolg en kwam uit bij een pagina op deze site.

Ik bleek op het lijstje van mensen die men wilde uitnodigen voor de tweede BlogWalk (zie ook dit bericht).

Het onderwerp is “The role of personal Webpublishing for self-organized and informal learning

Vandaag kreeg ik een mail met de uitnodiging. 8)
Het berichtje heet “mixed feelings” omdat het me niet gaat lukken er bij aanwezig te zijn. :(
Maar ik vond/vind het sowieso een hele eer dat ik uitgenodigd ben! Uiteraard zul je hier nog wel meer berichten terug gaan vinden over de BlogWalk en de resultaten.

DARE Auteursrecht

 Gepubliceerd door om 07:00  Leertechnologie
apr 272004
 
“Binnen het programma DARE wordt enerzijds gewerkt aan het implementeren van de basisinfrastructuur door de inrichting en koppeling van de repositories bij de instellingen, conform gezamelijk vastgestelde richtlijnen.

Daarnaast ligt de nadruk op het ontwikkelen van activiteiten om de aanlevering van wetenschappelijk onderzoeksmateriaal op te starten en te stimuleren. Hierbij kan de kwestie van auteursrechten door wetenschappers als een belemmering worden ervaren. Om die reden is de folder ‘DARE Auteursrecht: veelgestelde vragen over auteursrecht en institutional repositories’ ontwikkeld.”

(bron)

Korte folder over auteursrecht. Gratis te bestellen en/of te downloaden. De vragen over auteursrecht zijn op zich wel juist, maar het stukje over “CopyLeft” is een beetje raar. Het kan natuurlijk nogal wat genuanceerder, zoals bijvoorbeeld bij de Creative Commons licentie hier op de site. Niet alles mag met de berichten hier op de site, wel veel.

apr 262004
 
“De pas gestopte weblog Geenstijl.nl is de grote winnaar van de weblogverkiezing voor Nederlandstalige weblogs. De weblog won maar liefst negen awards van de 22 prijzen, waaronder de ‘Beste collectieve weblog’, ‘Best geschreven content’ en ‘Meest originele content’. “Je hoeft geen fan te zijn om te erkennen dat het spraakmakende GeenStijl de toonaangevende weblog in Nederland is, eh, was. Storend en sensationeel”, aldus de jury.”

(bron)

Los van de vraag of je het eens bent met de lijst winnaars, is zo’n awardsysteem niet gek. In het Verenigd Koninkrijk hebben ze bijvoorbeeld ook een award (met behalve de eer, een geldbedrag van ongeveer 1.400 EURO) voor de e-Tutor van het jaar. Zou wellicht wat zijn om op het gebied van e-learning ook in Nederland te doen als stimulans. Overigens streeft men er in het Verenigd Koninkrijk naar om voor de 2004 award juist groepen/projectteams, in plaats van individuele docenten, te laten inschrijven.

 Reacties uitgeschakeld voor Geenstijl.nl grote winnaar Dutch Bloggies  Tags: