DARE Auteursrecht

 Gepubliceerd door om 07:00  Leertechnologie
apr 272004
 
“Binnen het programma DARE wordt enerzijds gewerkt aan het implementeren van de basisinfrastructuur door de inrichting en koppeling van de repositories bij de instellingen, conform gezamelijk vastgestelde richtlijnen.

Daarnaast ligt de nadruk op het ontwikkelen van activiteiten om de aanlevering van wetenschappelijk onderzoeksmateriaal op te starten en te stimuleren. Hierbij kan de kwestie van auteursrechten door wetenschappers als een belemmering worden ervaren. Om die reden is de folder ‘DARE Auteursrecht: veelgestelde vragen over auteursrecht en institutional repositories’ ontwikkeld.”

(bron)

Korte folder over auteursrecht. Gratis te bestellen en/of te downloaden. De vragen over auteursrecht zijn op zich wel juist, maar het stukje over “CopyLeft” is een beetje raar. Het kan natuurlijk nogal wat genuanceerder, zoals bijvoorbeeld bij de Creative Commons licentie hier op de site. Niet alles mag met de berichten hier op de site, wel veel.

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.