Doe de Wetenschaps-nieuwsquiz

 Gepubliceerd door om 12:48  Persoonlijk
apr 272004
 
“Van Nederwiet en Helium tot stier Herman en de planeet Mars… Bij de VPRO staat de nieuwe wetenschaps-nieuwsquiz online. In 10 vragen passeren actuele wetenschappelijke weetjes de revue.”

(bron)

Leuk voor in de lunchpauze: de Wetenschaps-nieuwsquiz. Ik kwam maar tot 7 goede antwoorden (zonder foetelen en/of opzoeken overigen), ik lees dus te weinig nieuws?

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Doe de Wetenschaps-nieuwsquiz  Tags:
apr 272004
 
“Problemen met hoogbegaafde leerlingen op Nederlandse scholen worden vaak overdreven. Hoogbegaafde leerlingen kunnen wel problemen hebben, maar deze komen bij hen niet meer voor dan bij andere groepen kinderen. Andere groepen leerlingen in Nederland hebben het aanzienlijk moeilijker.”

(bron)

Wat een stel ongenuanceerde uitspraken. Hoogbegaafden zouden geen bijzondere aandacht nodig hebben. Wat een onzin uitspraak!

Nee, inderdaad, als ons voortgezet onderwijs zo ingericht zou zijn dat het flexibel kan inspelen op de specifieke wensen en benodigdheden van leerlingen, dan zou extra speciale aandacht niet nodig zijn. En ja, ook leerlingen op zwarte scholen, allochtone leerlingen, leerlingen in het vmbo of op het platteland, hebben problemen. Maar dat maakt de problemen van hoogbegaafden niet minder ernstig. Dit soort uitspraken leiden namelijk niet tot meer geld voor de andere probleemgroepen, maar tot minder geld voor iedereen!

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor ‘Problemen hoogbegaafde leerlingen vaak overdreven’  Tags:

Mixed feelings

 Gepubliceerd door om 07:01  Persoonlijk
apr 272004
 

Een paar dagen geleden zag ik in de logbestanden van deze website dat er een aantal bezoekers van een voor mij onbekende website afkomstig waren. Natuurlijk heb ik de link terug gevolg en kwam uit bij een pagina op deze site.

Ik bleek op het lijstje van mensen die men wilde uitnodigen voor de tweede BlogWalk (zie ook dit bericht).

Het onderwerp is “The role of personal Webpublishing for self-organized and informal learning

Vandaag kreeg ik een mail met de uitnodiging. 8)
Het berichtje heet “mixed feelings” omdat het me niet gaat lukken er bij aanwezig te zijn. :(
Maar ik vond/vind het sowieso een hele eer dat ik uitgenodigd ben! Uiteraard zul je hier nog wel meer berichten terug gaan vinden over de BlogWalk en de resultaten.

Deel dit bericht:

DARE Auteursrecht

 Gepubliceerd door om 07:00  Leertechnologie
apr 272004
 
“Binnen het programma DARE wordt enerzijds gewerkt aan het implementeren van de basisinfrastructuur door de inrichting en koppeling van de repositories bij de instellingen, conform gezamelijk vastgestelde richtlijnen.

Daarnaast ligt de nadruk op het ontwikkelen van activiteiten om de aanlevering van wetenschappelijk onderzoeksmateriaal op te starten en te stimuleren. Hierbij kan de kwestie van auteursrechten door wetenschappers als een belemmering worden ervaren. Om die reden is de folder ‘DARE Auteursrecht: veelgestelde vragen over auteursrecht en institutional repositories’ ontwikkeld.”

(bron)

Korte folder over auteursrecht. Gratis te bestellen en/of te downloaden. De vragen over auteursrecht zijn op zich wel juist, maar het stukje over “CopyLeft” is een beetje raar. Het kan natuurlijk nogal wat genuanceerder, zoals bijvoorbeeld bij de Creative Commons licentie hier op de site. Niet alles mag met de berichten hier op de site, wel veel.

Deel dit bericht: