nov 302003
 
“Het grootste cliché dat je in een discussie over ICT gebruik in het onderwijs kunt opwerpen is te zeggen dat ICT een middel moet zijn, en geen doel op zich. Een open deur die nauwelijks nog de moeite van het intrappen waard lijkt. En toch is dat precies wat we hier gaan doen. Edwin Berends en Ronald Vinke wezen er in een bijdrage op ditzelfde forum al op dat er een ondoordringbaar woud aan onderwijsondersteunende informatiesystemen is gegroeid. Zij hebben gelijk.”

(bron)

Hmm, moeilijk dit bericht. Waarom? Tja, het ‘de beste stuurlui staan aan wal’ en het door hen zelf genoemde ‘open deuren intrappen’ zijn zo een paar dingen die ik als eerste dacht. Goed we formuleren dus eerst een visie, dan een werkplan, gaan dan draagvlak creëren en beginnen dan pas projecten uit te voeren. HAHAHAHAHA. Dat is nog eens veranderingen managen zeg.
Lees verder….

Microsoft stopt met Netmeeting

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
nov 292003
 
“Microsoft is retiring its six-year-old NetMeeting online conferencing application. Instead, the company will push Office Live Meeting, formerly known as PlaceWare, for online meetings.”

(bron)

Het zal weer even afwachten worden of het daadwerkelijk door gaat. Eerder met Outlook Express werd ook eerst aangekondigd dat Microsoft zou stoppen met het verder ontwikkelen ervan, maar gingen ze er uiteindelijk toch mee door. Ook nu is het wat mij betreft eerst even zien en dan geloven. Zou jammer zijn, was geen gek product.

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft stopt met Netmeeting  Tags:

KPN verhoogt opnieuw snelheid ADSL

 Gepubliceerd door om 12:52  Internet
nov 282003
 
“KPN heeft opnieuw aangekondigd de snelheden van zijn ADSL-netwerk te verhogen. De verhoging geldt voor alle aansluitingen en betreft minimaal een verdubbeling van de downstream, zo schrijft Webwereld.

Adsl Lite wordt verhoogd van 384 kbps downstream naar 1024 kbps downstream. De upstream gaat bij deze abonnementsvorm omhoog van 128 kbps naar 320 kbps. De mensen met een basic-abonnement zien alleen een verdubbeling van de downstream, van 1024 kbps naar 2048. Bij het fast-abonnement wordt ook alleen de downstream verdubbeld naar 4096 kbps.”

(bron)

Zou dit nou het effect van al die Chello reclames zijn? Mijn basic-abonnement wordt nu namelijk, voor minder geld, voor het eerst ook wat betreft downstream dan bij Chello. 8D

 Reacties uitgeschakeld voor KPN verhoogt opnieuw snelheid ADSL  Tags:
nov 282003
 
“Sinterklaas op alle vervoermiddelen behalve z’n schimmel Amerigo, Pieten in alle kleuren van de regenboog, het lijkt er soms op dat we het hoe en waarom van het Sinterklaasfeest een beetje zijn verleerd.

Het Nederlands Normalisatie Instituut te Delft, de normalisatie-instelling die in Nederland de NEN normen opstelt voor ondermeer techniek en industrie, heeft nu de Sinterklaasnorm uitgebracht. In deze NEN norm zijn alle aspecten omtrent de viering van het Sinterklaasfeest gevastgelegd. Deze NEN norm is hier te lezen in pdf-formaat.”

(bron)

Niet geschikt voor jeugdige lezers, maar voor alle anderen: de officiële NEN Sinterklaasnorm.

Even offline

 Gepubliceerd door om 20:45  Persoonlijk
nov 272003
 

Het kan zijn dat je vandaag en morgen (vrijdag) af en toe de site niet kunt bereiken. Hij wordt namelijk overgezet naar een andere server.

Dat blijkt meer werk te zijn dan ik eerst dacht. :(

 Reacties uitgeschakeld voor Even offline  Tags:

The growing ranks of the geek elite

 Gepubliceerd door om 07:00  Algemeen
nov 272003
 
“Technology geeks, unite. There are more of you than you might have realized. A study released Sunday found that 31 percent of Americans are “highly tech-savvy” people for whom the Internet, cell phones and handheld organizers are more indispensable than TVs and old-fashioned wired phones.”

(bron)

:)

You’re not alone…. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor The growing ranks of the geek elite  Tags:

Interessant Kennisnetproject

 Gepubliceerd door om 07:00  Leertechnologie
nov 262003
 

Bij de vergadering van de NEN Normcommissie Leertechnologieën in oktober 2003 hadden we in het eerste deel bezoek van een tweetal gastsprekers, te weten Steven Rooda en René Montenarie, beiden van Kennisnet.
Tijdens de presentatie vertelden zij ons van een initiatief van Kennisnet dat ik, zeker omdat via de bijbehorende website de informatie voor iedereen beschikbaar is, hier even wilde vermelden.

In het schooljaar 2002-2003 heeft Kennisnet geënventariseerd wat de belangrijkste wensen en behoeften van haar klanten waren en wat de rol was die haar klanten daarbij zien voor Kennisnet. Een belangrijke conclusie uit deze inventarisatieronde was de behoefte aan beter te vinden en uit te wisselen elektronisch lesmateriaal (content) bij ROC’s en AOC’s. Die uitwisselbaarheid en vindbaarheid zou daarbij kunnen worden bevorderd door het maken van afspraken over de metadate die van die content wordt vastgelegd.
Het uitgevoerde vooronderzoek heeft geleidt tot een ambitieus plan waarbij in maart 2004 een proof-of-concept opgelevert moet worden van het applicatieprofiel voor de metadata en de bijbehorende technische structuur.

Of het allemaal in die korte tijd gaat lukken weet ik niet. Wat ik wél goed vind is dat als één ding ze duidelijk is, is het dat ze niet op een eiland zitten. En dat laten ze duidelijk blijken door met zo veel mogelijk partijen waarvan ze denken dat ze input kunnen leveren te gaan praten, ze uitleggen wat zij willen en dan ook om een mening en reacties vragen.

Voor mij staan ze in ieder geval op het verlanglijstje om een keer uit te nodigen bij een SURF SiX bijeenkomst, lijkt me zeker de moeite waard voor onze doelgroep om e.e.a. rechtstreeks van ze te vernemen.

Zie voor meer informatie: http://metadata.kennisnet.nl/

 Reacties uitgeschakeld voor Interessant Kennisnetproject  Tags:
nov 252003
 
“Op dit moment is in grote delen van Zuid-Nederland geen vast of mobiel telefoon- en internetverkeer mogelijk. Het gaat om de regio’s Eindhoven, Arnhem en Maastricht. De storing begon om 13.35 uur.”

(bron)

Vervelend. Ik werk in Eindhoven, maar wij hadden vanaf vanochtend al problemen met het bereikbaar zijn, maar naar buiten bellen moest kunnen. Toen ik echter naar Amsterdam wilde bellen kreeg ik de melding dat het nummer onbekend was. Zojuist bleek ik offline te zijn (thuis), maar dat is gelukkig nu weer opgelost.

Top 10 qua internetgebruik is mooi, maar als het er niet is….. :(

 Reacties uitgeschakeld voor Grote telefoonstoring in Zuid-Nederland  Tags:
nov 252003
 

Schreef ik een paar dagen geleden nog dat Nederland de zesde plaats bezette voor wat betreft internet gebruik, op baisis van de ITU Digital Access Index, vandaag moet ik die plaats al weer nuanceren. De UNCTAD (United Nations Conference on Trade And Development) kwam met haar E-Commerce and Development Report. En daarin zijn we zo rond de elfde plaats te vinden. Het lijvige rapport, de complete versie beslaat 228 pagina’s, is in zijn geheel of in delen te downloaden van de website van UNCTAD. Je kunt ook de overview van 12 pagina’s lezen als je eerste wilt weten of het het uitprinten waard is. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Ook de VN (UNCTAD) komen met cijfers over stand van zaken internet  Tags:

Schiphol test systeem kofferchip

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
nov 242003
 
“Een chip aan de koffer van vliegtuigpassagiers moet in de toekomst voorkomen dat bagage kwijtraakt of wordt gebruikt voor terroristische acties. Luchthaven Schiphol zal het systeem begin volgend jaar drie maanden testen, aldus een woordvoerder zaterdag.”

(bron)

Graag! Ik hoop dat dit werkt en dan invoeren over de hele wereld, het eerst in Londen, dan durf ik tenminste weer via Heathrow te reizen zonder te hoeven vrezen voor mijn koffer.

 Reacties uitgeschakeld voor Schiphol test systeem kofferchip  Tags: