The growing ranks of the geek elite

“Technology geeks, unite. There are more of you than you might have realized. A study released Sunday found that 31 percent of Americans are “highly tech-savvy” people for whom the Internet, cell phones and handheld organizers are more indispensable than TVs and old-fashioned wired phones.”

(bron)

:)

You’re not alone….
Een paar van de gegevens die het onderzoek opleverde:

* De geeks geven ongeveer $169 per maand uit aan breedband internettoegang, satelliet of kabel TV, GSM en online content. Dat blijkt 39 percent hoger te zijn dan het nationale gemiddelde in de VS van $122.

* Ongeveer 29% van de geeks heeft breedband internet, vergeleken met 17% van de rest van de Amerikanen.

* Ongeveer 7% van de geeks heeft hun vaste telefoonverbinding opgezegt in vergelijking tot 2% bij de niet techies.

* Ondanks de toegang tot internet en andere bronnen van informatie heeft slechts 13% van geeks last van informatie overload tegenover 25% bij de rest van de bevolking.

Beetje discutabel natuurlijk deze gegevens, want je deelt een bevolking eerst in twee groepen, hóe dat gedaan is wordt niet verteld. Ik zou me kunnen voorstellen dat juist de gegevens die hierboven staan hierbij een rol konden spelen en dan is er sprake van een cirkel redenatie.

Kortom: hoe herken je een geek? (reacties welkom)