Interessant Kennisnetproject

 Gepubliceerd door om 07:00  Leertechnologie
nov 262003
 

Bij de vergadering van de NEN Normcommissie Leertechnologieën in oktober 2003 hadden we in het eerste deel bezoek van een tweetal gastsprekers, te weten Steven Rooda en René Montenarie, beiden van Kennisnet.
Tijdens de presentatie vertelden zij ons van een initiatief van Kennisnet dat ik, zeker omdat via de bijbehorende website de informatie voor iedereen beschikbaar is, hier even wilde vermelden.

In het schooljaar 2002-2003 heeft Kennisnet geënventariseerd wat de belangrijkste wensen en behoeften van haar klanten waren en wat de rol was die haar klanten daarbij zien voor Kennisnet. Een belangrijke conclusie uit deze inventarisatieronde was de behoefte aan beter te vinden en uit te wisselen elektronisch lesmateriaal (content) bij ROC’s en AOC’s. Die uitwisselbaarheid en vindbaarheid zou daarbij kunnen worden bevorderd door het maken van afspraken over de metadate die van die content wordt vastgelegd.
Het uitgevoerde vooronderzoek heeft geleidt tot een ambitieus plan waarbij in maart 2004 een proof-of-concept opgelevert moet worden van het applicatieprofiel voor de metadata en de bijbehorende technische structuur.

Of het allemaal in die korte tijd gaat lukken weet ik niet. Wat ik wél goed vind is dat als één ding ze duidelijk is, is het dat ze niet op een eiland zitten. En dat laten ze duidelijk blijken door met zo veel mogelijk partijen waarvan ze denken dat ze input kunnen leveren te gaan praten, ze uitleggen wat zij willen en dan ook om een mening en reacties vragen.

Voor mij staan ze in ieder geval op het verlanglijstje om een keer uit te nodigen bij een SURF SiX bijeenkomst, lijkt me zeker de moeite waard voor onze doelgroep om e.e.a. rechtstreeks van ze te vernemen.

Zie voor meer informatie: http://metadata.kennisnet.nl/

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.