Menu
Categorieën
Book Creator voor de iPad heeft nu audio ondersteuning!
7 januari 2012 eBooks

Book Creator Afgelopen september kwam Book Creator voor de iPad uit. Daarmee kon je zelf eBooks maken die eigenlijk alleen in iBooks op de iPad goed te bekijken waren. Dat is (helaas) nog niet gewijzigd, maar de update van vandaag voegt wel een andere, ook voor het onderwijs, mooie functionaliteit toe: je kunt namelijk op elke pagina heel eenvoudig audio toevoegen. Die audio kan uit iTunes komen, maar je kunt hem ook gewoon inspreken. In iBooks zie je dan een icoontje en als je daar op klikt begint de audio af te spelen.

Dit is natuurlijk handig bij jonge kinderen die wellicht de tekst nog niet zo goed kunnen lezen, maar ook voor andere toepassingen waarbij je de hoeveelheid tekst op een pagina wilt beperken en toch de mogelijkheid wilt bieden om meer te horen over bijvoorbeeld de foto’s die er op de pagina staan.

Ik heb het getest en het werkt prima en heel stabiel. Ik heb een eBook gemaakt op basis van wat foto’s van onze vakantie in Noorwegen én de uitleg bij de applicatie. Aardig was dat ik de iPad alleen aan de computer hoefde aan te sluiten voor het op de iPad zetten van een audiotrack. Dat moest er namelijk eentje zijn met een licentie die toestond dat ik hem in het boek opnam, dus een gekochte track uit iTunes was dan niet geschikt.

Ik heb het eBook hier online gezet:

Bookcreator Demo (16,7MB!)
Hou er even rekening mee dat het geen kleine ePUB is, dat komt door al de audiobestanden. En je wilt hem dus op je iPad openen in iBooks.

De applicatie is nog steeds niet heel goedkoop: €5,49 maar voor onderwijsinstellingen schijnt er een kortingsregeling mogelijk te zijn. Als jij zelf voorbeelden maakt met Book Creator of er mee aan de slag gaat, dan hoor ik het graag in de reacties hieronder!

Deel dit bericht:
"7" Comments
  1. Pingback: ICT & Onderwijs Blog (@ictoblog) (@ictoblog)

  2. Pingback: TEDDEX (@_TEDDEX) (@_TEDDEX) (@_TEDDEX)

  3. Pingback: Pierre Gorissen (@PeterMcAllister) (@PeterMcAllister)

  4. Je noemt uitdrukkelijk de iPad, maar ik heb je eBook zojuist even geladen op m’n iPhone en daar werkt het ook prima op.
    Wat ik eigenlijk nog het meest irritant vind is de schaduwvouw in het midden en de suggestie van pagina’s aan weerszijden, maar dat is kritiek op iBooks en heeft niks met deze applicatie te maken. Ik vind het en mooie app en zeker het overwegen van de aanschaf waard!

    • Je hebt helemaal gelijk! Ik had er nog niet eens aan gedacht om het boek op mijn iPhone uit te testen. Ik was er eigenlijk vanuit gegaan dat dat voor geen meter zou werken (groot en visueel op zo’n klein scherm). Maar het ziet er eigenlijk prima uit en alle functionaliteit is er gewoon. Dank je voor de tip! 🙂

  5. Pingback: Book Creator voor de iPad heeft nu audio ondersteuning! | iPads at the Berlage | Scoop.it

  6. Pingback: Book Creator voor de iPad heeft nu audio ondersteuning! » ICT ... | Mediawijsheid in het HBO | Scoop.it

Reacties zijn niet toegestaan
*