Draadloos les geven met een iPad 1 via AirPlay en TVOut Genie

TVOut Genie
TVOut Genie
Ik heb geen idee meer waar ik afgelopen week een verwijzing naar TVOut Genie tegen kwam, maar ik zag de iPad applicatie, heb de beschrijving gelezen en besloten om de €2,99 te betalen zodat ik hem kon testen.

Wat belooft TVOut Genie? Volgens de makers is het een “All-in-one app for mirroring your device to TV/LCD/VGA, using AirPlay or cable”. Big deal, zul je denken, dat kan mijn iPad 2 zonder app ook wel. Dat klopt. Deze TVOut Genie app is daarom ook met name geschikt voor de iPad 1 (of een iPhone) die geen mirror functionaliteit heeft.

Nou is TVOut Genie (uiteraard) geen geheime hack die toegepast wordt op je iPad 1. Dat zou Apple immers niet toestaan in de App-store. Het is een applicatie die een beperkt aantal opties aanbiedt waarvan het beeld dan via Airplay naar een Apple TV2 wordt gestuurd. Heb je geen Apple TV2, dan kun je ook de ‘standaard’ VGA-kabel van Apple gebruiken en hem aan een beamer aansluiten. Je hoeft géén jailbreak uit te voeren. Maar je kunt dus niet zomaar elke willekeurige andere applicatie opstarten en mirroren zoals je dat op de iPad 2 kunt!!

Wat kun je wel:
Notities maken
TVOut Genie
Er is een ingebouwd kladblok aanwezig waar je notities kunt maken. Je kunt het lettertype vergroten zodat de tekst goed leesbaar is op het TV-scherm (of de aangesloten beamer). Het resultaat kun je daarna aan jezelf mailen.
Er zijn geen opties voor vetgedrukte tekst, kleuren of verschillende lettertypes beschikbaar.

Facebook foto’s tonen
TVOut Genie TVOut Genie
Je kunt verbinding maken met Facebook en foto’s die je daar hebt staan tonen.
Er zijn geen opties om lijnen te tekenen op de foto’s om bijvoorbeeld dingen te verduidelijken of te benadrukken.

Foto’s die op de iPad staan tonen
TVOut Genie
Je kunt ook foto’s tonen die lokaal op de iPad staan. Ook hier zijn er geen opties om lijnen te tekenen op de foto’s.

Bestanden tonen
TVOut Genie TVOut Genie
Je kunt documenten naar de applicatie sturen en die dan openen. De app heeft op het moment ondersteuning voor Pages, Numbers, KeyNote, Excel, Word, PowerPoint, PDF, HTML, Text.
Ook hier geen bewerkingsopties voor (in ieder geval) de PDF.

Google Maps
TVOut Genie TVOut Genie
Je kunt Google Maps kaarten tonen, inzoomen, zoeken naar locaties.

Browsen op internet
TVOut Genie TVOut Genie
Je kunt vrij browsen op het internet. Alle pagina’s die je dan oproept worden via Airplay getoond. Om sites terug te vinden kun je gebruik maken van favorieten.

Conclusie
Er zijn nog best een heleboel iPad 1 apparaten in gebruik. Met TVOut Genie krijgen die iets meer mogelijkheden om te presenteren via de VGA-kabel of via Airplay. De app doet wat hij belooft. De verbinding werkt, maar is af en toe een beetje stroperig. Ik had graag wat extra tools gehad om aantekeningen te maken op de zaken die getoond werden. Gewoon een marker om lijnen te tekenen en om zaken te markeren. En dan met de optie om eenvoudig screenshots daarvan op te slaan zodat je die later kunt verspreiden.
Is het daarmee €2,99 waard? Wel als je iets zoekt voor deze specifieke toepassing, maar ik denk niet dat het een reden is om je digitaal schoolbord de klas uit te doen en in plaats daarvan te investeren hierin.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Draadloos les geven met een iPad 1 via AirPlay en TVOut Genie (via ICTOblog) http://t.co/PpRN0Pq4

trackback

[…] jQuery("#errors*").hide(); window.location= data.themeInternalUrl; } }); } ictoblog.nl – Today, 6:50 […]

trackback

[…] jQuery("#errors*").hide(); window.location= data.themeInternalUrl; } }); } ictoblog.nl – Today, 7:02 […]

trackback

Draadloos les geven met een iPad 1 via AirPlay en TVOut Genie http://t.co/WUrj9vsP