CES 2012

CES 2012 Het is weer zover: van morgen 10 januari t/m vrijdag 13 januari vindt in Las Vegas de CES 2012 plaats. Dat betekent dat Google Reader weer de hele week vol stroomt met berichten over 100.000 nieuwe laptops/ultrabooks, tablets en andere gadget. Meestal 5 keer per exemplaar aangezien alle grote gadgetblogs er zijn en ze allemaal natuurlijk al die gadgets moeten bespreken. “Handson” natuurlijk, al betekent dat niet meer dan dat ze hem even vast gehad hebben bij een stand en voor de rest moeten ze het doen met het persbericht. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van gadgets. Maar dan wel gadgets die er nu zijn, niet van gadgets met een nog onbekende leverdatum, prijs of die alleen in de VS of China geleverd zullen gaan worden.

Dan toch een paar highlights uit de lange lijst die vanochtend al voorbij kwam. De pers mag namelijk al een dag eerder dan het gewone volk op de beurs terecht.

Samsung komt met inTouch, en dat is niet alleen een alternatief voor airPlay (zonder de iPad ondersteuning), maar ook voor telyHD waar ik eerder over schreef.

Google demonstreert tijdens CES2012 hun Google Maps indoor navigation. LLijkt me ook ideaal voor schoolgebouwen in combinatie met (bijvoorbeeld) eerstejaars studenten.

Er komt een nieuwe versie aan van de AR.Drone, de bekende qaudcopter. Hij krijgt nu een 720p camera met opname optie en is nog eenvoudiger te bedienen. Ook kun je paden programmeren die hij dan al vliegend af zal leggen.
Je kunt in dit bericht een korte demo zien waar hij bestuurd wordt via een iPad.

Marvell komt met de SMILE Plug Computer, een beetje vergelijkbaar met de Sheevaplug maar nu heet het allemaal cloud dus hiermee kun je een “micro-cloud” opzetten. En dat kan dan in combinatie met bijvoorbeeld de 8-inch OLPC XO-3, <$100 tablet. Als je er een miljoen of zo van besteld. http://youtu.be/wBin1tc4T5c Ook Android op of bij je TV is nog lang niet dood. Lenovo komt met een TV met Android, terwijl Marvell een nieuwe versie van de Google TV demonstreert. Maar helaas is daar een jaar na dato eigenlijk nog steeds niet veel van te zien.

Tot zover wat oogst van vanochtend. Ik weet niet of ik deze week nog veel berichten plaats over CES 2012. Alleen als het dingen zijn die er voor mij uitspringen. Verwacht hier dus zeker geen compleet overzicht.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties