Codecademy – Week #1

CodeAcademy Het was drie minuten voor middernacht gisteren toen de mail van Codecademy binnen kwam met de opdrachten voor de eerste week van wat de bedoeling is een jaar lang leren programmeren. Ik ben niet de enige die die opdrachten binnen kreeg, er hebben zich meer dan 250.000 mensen aangemeld voor deze gratis training. Het is jammer dat het weblog van Codecademy niet echt de ontwikkelingen lijkt te volgen, de vorige post is van 18 dagen geleden, ik zou het interessant vinden als ze ergens zichtbaar maakten wat de actieve participatie is en met name wat het verloop er van is. Het Twitter-account is actiever maar loopt op het moment vol met bedankjes aan mensen die blijkbaar gezegd hebben dat het een fantastisch initiatief is. Dus dat volgen lijkt me ook niet zo zinvol.

Maar goed, de training zelf dan.

De training start zoals het aanmelden was. Zonder veel rompslomp. Bij het aanmelden had ik alleen een mailadres hoeven doorgeven. Ze wisten dus nog niet veel van me. Maar ik mocht eerst beginnen met oefenen:
CodeAcademy
Pas na een paar opdrachten kreeg ik het verzoek om me aan te melden omdat het anders niet mogelijk was om mijn voortgang bij te houden:
CodeAcademy

JavaScript
De training start met JavaScript. Begrijpelijk, maar voor mij wel een taal waarin ik zeker geen beginner ben. Ik heb de nodige scripts gemaakt in zowel JavaScript als in jQuery, maar er nooit formele training in gehad. Daarom leek me het volgen van deze training ook leuk. Maar ook ik moest gewoon bij stap 1 beginnen: leren wat een variabele was en hoe ik daar een waarde in kon stoppen. Ik kon er gewoon voor kiezen om oefeningen over te slaan, maar ja, dan krijg je daar natuurlijk ook geen punten voor.
CodeAcademy

Punten en badges
En punten en badges lijkt het allemaal om te doen. Ik had ongeveer 40 minuten nodig om de opdrachten voor week 1 en de eerste ‘applicatie’ voor week 1 af te ronden. Het niveau lag zoals gezegd erg laag.
Je hebt daarnaast de optie om te werken aan ‘JavaScript Quick Start Guide’. Daar wordt het niveau al wat hoger in dat niet alles meer helemaal voorgekauwd wordt en de stappen wat groter zijn. Maar ook dat is nog tamelijk gemakkelijk.
Logisch natuurlijk als je bedenkt dat het pas week 1 is, maar ik vraag me wel af hoe veel weken ik gemotiveerd ga blijven om dit te volgen. Want als in week 2 of week 3 de opdrachten voor mij wél uitdagend gaan worden, dan vrees ik dat er de nodige anderen zullen afhaken omdat ze nog niet al die voorkennis hebben. Omgekeerd, als dat niet zo is, dan heb ik na die tijd echt geen zin meer om allemaal van die domme oefeningetje te maken.

SCORM CBT-training
De training doet me op het moment nog heel erg denken aan zo’n SCORM CBT-training: modules met ‘interactieve oefeningen’ die je stap voor stap via de computer kunt uitvoeren.
Geen mens in de buurt, geen video-instructies, een forum komt er nog aan. Saai.
En frustrerend, want bij één van de opdrachten (de voorlaatste van les 8 van de introductie in objecten) kwam ik simpelweg niet tot een oplossing die door het systeem als correct werd geaccepteerd. Terwijl ik 100% zeker weet dacht te weten dat de oplossing wel juist was (dat was hij uiteraard niet). En dan kun je niet meer doen dan dat ook doorgeven aan het systeem via de feedback optie. In de hoop op feedback.

Kritisch?
Ben ik erg kritisch voor een training die het aan durft om meer dan 250.000 geïnteresseerden gratis een jaar lang te gaan leren hoe je moet programmeren? Natuurlijk. Want er zijn al genoeg mensen die jubelen dat dit dé nieuwe manier van onderwijs geven is. Nou, voorlopig is het helemaal nog niet zo nieuw, anders dan dat het gratis aangeboden wordt aan een heleboel mensen.
Natuurlijk ga ik proberen het zo lang mogelijk vol te houden. En ook nu niet alleen om te leren programmeren in JavaScript, maar ook om te zien wat er de komende weken gewijzigd gaat worden aan de opzet. Want met meer dan 250.000 deelnemers ben ik vast niet de enige die er zo over denkt.

En jij? Doe je ook mee? Wat vond je van week 1?

[update] Het blijkt dat ik het steeds over “codeacademy” heb, maar dat is niet juist, het is “codecademy”.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Codeacademy is van start gegaan. Wat vond jij er van tot nu toe?http://t.co/ZVeuzJDS

trackback

Codeacademy – Week #1 http://t.co/tVwsmvvP

trackback

[…] jQuery("#errors*").hide(); window.location= data.themeInternalUrl; } }); } ictoblog.nl – Today, 1:18 […]

trackback
9 jaren geleden

Codeacademy – Week #1 http://t.co/aPQMvQjP (via @ICTOblog)

trackback
9 jaren geleden

Codecademy – Week #1 – ICT & Onderwijs BLOG – http://t.co/veNU19g6

trackback

Codecademy – Week #1 – ICT & Onderwijs BLOG – http://t.co/0WjoIvCj