jan 112012
 

In deze video zie je hoe je op afstand, via Skype, een met NXT gebouwde ‘speelgoedauto’ kunt besturen.
De titel zegt het al: ik kan niet echt een betere reden verzinnen waarom dit gebouwd is dan gewoon omdat het kan. Of eigenlijk omdat het zou moeten kunnen. Want toen ik het zojuist probeerde, werkte het niet. Ik zag de video van de auto, had het juiste scherm gedeeld, zag ook het vlak van kleur veranderen, maar de auto bewoog niet.

Maar goed, op het filmpje werkt het wel en je kunt het nog tot 18 januari 2012 zelf uitproberen. Daarvoor ga je naar deze pagina en volgt de instructies. Je hebt Skype nodig, maar geen webcam. Je komt ook niet zelf in beeld of zo en hoeft verder met niemand in het Engels te praten.

NXT auto besturen via Skype

NXT auto besturen via Skype


Op deze pagina staat een uitgebreidere beschrijving van de werking van de constructie.
Het lijkt me prettig om af en toe gewoon niet te weten wat je met je tijd aan moet! 🙂

(gevonden via Engadget)

Deel dit bericht:

  6 reacties aan “Omdat het kan: NXT auto op afstand besturen via Skype”

Reacties (4) Trackbacks (2)
 1. De auto is de laatste paar uur zo veel gebruikt dat hij te weinig bij het oplaad station heeft gestaan. Daarom was hij tijdelijk uit de lucht gehaald, zo dat hij de volgende paar uur er weer vol tegenaan kan :).

  Het idee achter het project was niet alleen om te laten zien dat het kan, maar ook om mensen zonder een NXT de kans te geven er wat mee te doen. Het was in verschillende opzichten dus meer een demonstratie.

  – Leon, maker van de Skype robot

 2. Hé Leon,

  Dank je voor je reactie! In het Nederlands ook nog. Niet iets wat je verwacht van iemand van 14 jaar uit New York. Meertalig of is Google Translate zó goed geworden? 🙂
  Hoe dan ook, voor alle duidelijkheid nog even: “om te laten zien dat het kan” was voor mij al voldoende reden geweest hoor. Sowieso top dat je de setup zo hebt staan dat wij er op afstand ook mee kunnen spelen. Dat is inderdaad beter/leuker/leerzamer dan alleen het filmpje kunnen kijken.

  Just in case you need to use Google Translate, I’m also typing this in English so nothing gets lost in the translation:

  Thanks for your response in Dutch! Not something I had expected from a 14 year old from New York. Do you speak multiple languages or has Google Translate become this good? 🙂
  Either way, just to be clear: “just showing that it can be done” would have been enough reason for me. I think it is great that you also created a setup that allows us to play with it from a distance. That really is better/more fun/educational than just the video.

  Pierre

 3. Google Translate? Nooit! 😛 Nee maar ik ben inderdaad Nederlands – toen ik elf was (ongeveer drie en een half jaar geleden) verhuisde ik naar Duitsland waar ik op een Amerikaanse school terecht kwam, en ik ben een half jaar geleden naar New York verhuisd. Maar bedankt voor de feedback! het is echt cool dat ik hier in de US iets kan publiceren en dat het dan de wereld rond gaat, helemaal terug naar holland :). Hoe heeft u het trouwens gevonden? Via engadget of make of zo?

  – Leon

  • Ah, duidelijk. Vandaar de drie talen op de site (maar omdat daar Google Translate voor gebruikte werd, dacht ik dat je dat ook voor het bericht gedaan had).

   Ja, het internet is mooi wat dat betreft. Ook als zal het je wat sneller overkomen nou je in het Engels blogt, dan wanneer je dat in het Nederlands of het Duits zou doen.

   Ik had inderdaad wel even mogen vermelden dat ik de site via Engadget gevonden had (doe ik normaal gesproken wel), dus even aangepast in het bericht.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.