Omdat het kan: NXT auto op afstand besturen via Skype

In deze video zie je hoe je op afstand, via Skype, een met NXT gebouwde ‘speelgoedauto’ kunt besturen.
De titel zegt het al: ik kan niet echt een betere reden verzinnen waarom dit gebouwd is dan gewoon omdat het kan. Of eigenlijk omdat het zou moeten kunnen. Want toen ik het zojuist probeerde, werkte het niet. Ik zag de video van de auto, had het juiste scherm gedeeld, zag ook het vlak van kleur veranderen, maar de auto bewoog niet.

Maar goed, op het filmpje werkt het wel en je kunt het nog tot 18 januari 2012 zelf uitproberen. Daarvoor ga je naar deze pagina en volgt de instructies. Je hebt Skype nodig, maar geen webcam. Je komt ook niet zelf in beeld of zo en hoeft verder met niemand in het Engels te praten.

NXT auto besturen via Skype
NXT auto besturen via Skype

Op deze pagina staat een uitgebreidere beschrijving van de werking van de constructie.
Het lijkt me prettig om af en toe gewoon niet te weten wat je met je tijd aan moet! ๐Ÿ™‚

(gevonden via Engadget)

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Leon
12 jaren geleden

De auto is de laatste paar uur zo veel gebruikt dat hij te weinig bij het oplaad station heeft gestaan. Daarom was hij tijdelijk uit de lucht gehaald, zo dat hij de volgende paar uur er weer vol tegenaan kan :).

Het idee achter het project was niet alleen om te laten zien dat het kan, maar ook om mensen zonder een NXT de kans te geven er wat mee te doen. Het was in verschillende opzichten dus meer een demonstratie.

– Leon, maker van de Skype robot

trackback

Omdat het kan: NXT auto op afstand besturen via Skype http://t.co/HejSsMqs

Leon
12 jaren geleden

Google Translate? Nooit! ๐Ÿ˜› Nee maar ik ben inderdaad Nederlands – toen ik elf was (ongeveer drie en een half jaar geleden) verhuisde ik naar Duitsland waar ik op een Amerikaanse school terecht kwam, en ik ben een half jaar geleden naar New York verhuisd. Maar bedankt voor de feedback! het is echt cool dat ik hier in de US iets kan publiceren en dat het dan de wereld rond gaat, helemaal terug naar holland :). Hoe heeft u het trouwens gevonden? Via engadget of make of zo?

– Leon

trackback

Omdat het kan: #NXT auto op afstand besturen via #Skype http://t.co/bRf0EaK9