Creepy of geniaal? Remote controlled robot die een kat borstelt


Dit was de tweet die ik vanochtend voorbij zag komen. En als je op de link klikt, dan kom je bij een nogal vreemd filmpje van een man die op afstand een Nao robot bedient en hem dan uiteindelijk zijn kat laat borstelen (min of meer). Hij gebruikt er een loopband, een Kinect, een head mounted display en een Wiimote voor. Ja, daar slaat het ‘creepy’ deel van de titel op.

Maar toen ik, na het bekijken van het filmpje, doorklikte op de andere filmpjes die deze Taylor Veltrop online gezet heeft, begon het gevoel toch wat meer naar het stukje ‘geniaal’ te verschuiven.

Op zijn YouTube kanaal kun je een aantal verschillende filmpjes vinden:

Hij is er het afgelopen jaar ongetwijfeld veel tijd mee kwijt geweest. Maar het heeft hem wel al een aardige baan opgeleverd, want zijn LinkedIn-pagina geeft aan dat hij sinds 3 maanden een “Roboticist” bij Aldebaran Robotics (de makers van de Nao) is, terwijl hij het jaar er voor nog “Software Engineer for Hire” was. En uiteraard mag hij nou betaald met de Nao ‘spelen’.

Dat hij nou juist het borstelen van zijn kat gekozen heeft als demonstratie van het complete systeem wil ik hem daarom eigenlijk wel vergeven. Ik hoop dat hij in zijn nieuwe functie zijn enthousiasme kan omzetten in producten die ook daadwerkelijk voor gewone gebruikers toegankelijk zijn. Daar zal dan de prijs van de Nao natuurlijk ook nog een beetje voor moeten dalen. De Nao is namelijk geen speelgoedje. Hij kost ongeveer €3.100,-. Niet goedkoop dus. Maar, hij is wel heel mooi en robots die klein genoeg zijn om niet bedreigend te zijn, blijven natuurlijk erg fascinerend!

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Creepy of geniaal? Remote controlled robot die een kat borstelt http://t.co/exc1g8xO

trackback

Creepy of geniaal? Remote controlled #robot die een kat borstelt http://t.co/srJL5fCd #android #internet #kinect #youtube

trackback

Creepy of geniaal? Remote controlled #robot die een kat borstelt http://t.co/3EDD1Bki