Podfeed.nl beetje jarig

 Gepubliceerd door om 10:56  Edupodcast
apr 302006
 

De koningin viert haar verjaardag ook later, dus waarom Podfeed.nl niet. ;-) De registratie van de domeinnaam is van 6 april 2005, maar op 30 april 2005 hoorde ik er voor het eerst van. Toen als luisteraar, nu kijk ik er ook regelmatig even omdat het de plek is waar veel mensen naar de EduKast luisteren. Gefeliciteerd!

Fietsen met Google Maps API v2

 Gepubliceerd door om 09:39  Geocoding
apr 302006
 

Vorig jaar mocht ik een GPS-ontvanger lenen en ging ik aan de slag met kaarten naar aanleiding van een fietstochtje door Deurne. Naast de statische afbeeldingen van de route heb ik toen ook een dynamische versie gemaakt. Daarop zie je de route stap voor stap opgebouwd worden. Toen moest ik daarvoor nog een PNG-afbeelding van de plattegrond van Deurne voor gebruiken en die als overlay op Google Maps leggen. Nu hoeft dat niet meer. Het omzetten van de gebruikte code (je kunt hem in de bronweergave van de pagina zien) van V1 naar V2 was iets meer werk dan alleen de V1 in V2 veranderen. Ik gebruikte namelijk code die niet meer compatible was met de nieuwe versie. Maar uiteindelijk leverde dat toch dit resultaat op. Je kunt overigens in en uitzoomen met de controls aan de linkerkant en in tegenstelling tot de eerste versie past de kaart zich in schaal nu ook aan. Lees verder….

Screencasting Tips for Beginners

 Gepubliceerd door om 09:08  Screencast
apr 302006
 

Op deze pagina kun je een mooi overzicht vinden van screencasting tips voor beginners. Het zijn tips van ervaren ‘screencasters’ (waaronder overigens ook Hans Mestrum) en bij elke screencaster staat een link naar zijn/haar site met screencasts. Absoluut dus de moeite waard op een regenachtige zondag. Ik schrok overigens wel even toen ik ergens een screencast over CPM zag staan. Bleek toch niet over dit OS te gaan. Daar zou ik nou eigenlijk nog wel eens een screencast van willen zien! ;-)

Je eigen 3D-wereld op Google Earth

 Gepubliceerd door om 08:54  Algemeen
apr 302006
 

Michel Duijvestijn schreef in december over studenten van zijn hogeschool die stukjes van Rotterdam in 3D in Google Earth hadden nagebouwd. Zijn bericht, en ook het artikel in het AD waar hij naar verwees vertelden niets over de software die daar voor gebruikt was. Iedereen die dat zelf wil doen kan dat nu met het, door Google opgekochte en nu gratis beschikbaar gestelde, Sketchup. Ik heb een paar van de tutorials zitten bekijken en het lijkt inderdaad heel eenvoudig al ga ik me echt niet wagen aan het nabouwen van delen van Deurne of Eindhoven. Voorbeelden van resultaten kun je downloaden van het 3D Warehouse. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Je eigen 3D-wereld op Google Earth  Tags:

Podcast Academy

 Gepubliceerd door om 10:26  Edupodcast
apr 292006
 
Podcast Academy - Klik voor grotere versie

Gisteren was dag 1 en vandaag is dag 2 van Podcast Academy at Boston University. De sessies worden live gestreamed in RealVideo-formaat, maar je kunt ze ook downloaden in Quicktime-formaat. Wel even wat schijfruimte vrij maken, de bestanden voor dag 1 (nog niet eens helemaal compleet) nemen 1,37GB ruimte op je schijf in.
Wat ik tot nu toe van de inhoud gezien heb is interessant. Ook al is de introductie “The Concepts & Making them happen” van Doug Kaye niet echt nieuw voor mij, sommige tips zijn toch weer interessant.

Encoding tips - Klik voor grotere versie

Lees verder….

Verkoop je sessie zelf

 Gepubliceerd door om 08:24  Media
apr 292006
 

Even los van de discussie of je nu wel of geen sprekers moet hebben en ja, het valt nog even te bezien hoeveel sprekers dit aandurven vind ik het een prima idee: vraag sprekers voor een conferentie (niet zomaar een conferentie in dit geval) een videoboodschap in te spreken waarin ze uitleggen wat ze gaan doen in hun sessie. Vind je hun videoboodschap oninteressant, dan weet je dat je die sessie links kunt laten liggen, want daar ga je dan ook niets aan vinden. En als een spreker dat niet wil? Tja, daar kunnen verschillende redenen voor zijn, maar ik denk dat het voldoende reden zou zijn om hem/haar niet uit te nodigen om te spreken of een sessie voor te zitten.

 Reacties uitgeschakeld voor Verkoop je sessie zelf  Tags:

Bloglines accepteert nu ook pings

 Gepubliceerd door om 22:14  Internet
apr 282006
 
“Here ye, here ye… Bloggers & publishers, Bloglines can now accept pings directly from you in two ways. Read more at http://www.bloglines.com/services/api. If you already ping Ping-O-Matic, or if your blog is hosted with LiveJournal, TypePad or MovableType, no need to lift a finger. We’ve already got you covered.
Bloglines readers, you too will benefit. Blog posts from publishers who choose to ping us will show up within minutes, sometimes seconds, of being posted.”

(bron)

Handig. Ik heb de url toegevoegd aan het lijstje sites die een ping krijgen, dus mijn 130 Bloglines-subscribers zouden dit bericht redelijk snel moeten kunnen zien.
[update] Ik realiseer me net dat dat niet zo snel gaat omdat Bloglines een nieuw bericht pas kan zien als Feedburner de RSS-feed bijgewerkt heeft. En ik had nog geen ping voor Feedburner ingebouwd zitten. Eens kijken of het nu beter gaat.

 Reacties uitgeschakeld voor Bloglines accepteert nu ook pings  Tags:

Trackback weer even uit

 Gepubliceerd door om 07:48  Algemeen
apr 282006
 

Ik heb de trackback-functie zojuist (tijdelijk) uit gezet. Sinds het weer aanzetten een tijd geleden is de stroom SPAM via de trackback constant geweest. Maar dat waren meestal sites die ik gemakkelijk na verwijderen kon blokkeren.
Sinds vanochtend komt er een stroom SPAM binnen via de trackback die dusdanig divers is dat ik geen zin heb uit te gaan zoeken hoe ik die nu buiten hou. Eerst maar even wachten totdat de betreffende SPAM-er ontdekt dat ze niet aan komen en dan kunnen we weer. Mocht ik het vergeten en hij staat over een paar dagen nog uit, geef dan effe een seintje.

 Reacties uitgeschakeld voor Trackback weer even uit  Tags:

SURF-JISC Staff Exchange

 Gepubliceerd door om 06:53  SURF
apr 282006
 

Gisteren was ik in Naarden bij de tweede SURF-JISC Staff Exchange. Meer inhoudelijke verslaglegging kun je vinden bij Wijnand Aalderink en Wytze Koopal. Ik kon er helaas alleen gisteren bij zijn maar kon, met dank aan de voor de Britse gasten nog steeds onbegrijpelijk betrouwbare en punctuele Nederlandse Spoorwegen gewoon blijven tot na het diner en de trein van 22:55 uur vanuit Naarden-Bussum pakken om om 00:52 uur in Deurne aan te komen. Dat ik daarbij een overstap van 8 minuten in Eindhoven aandurfde én dat de NS op de website al de platformen voor de treinen durft aan te kondigen waren twee dingen die in het Verenigd Koninkrijk ondenkbaar zijn. Een website zou daar geen overstap van minder dan 15 minuten weergeven en het platform wordt tamelijk last minute vastgesteld.
En hoewel de relatie treinen en samenwerking tussen JISC en SURF vergezocht lijkt, was het gisteren een terugkerend thema (en op de details daarvan ga ik niet in). Het was in ieder geval goed om te zien dat beide organisaties voldoende verschillend zijn, maar toch ook weer hetzelfde om samenwerking mogelijk en zinvol te maken. En het helpt dan dat we beide dingen hebben waar we van elkaar kunnen leren. Al was het maar kennis van treinen. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor SURF-JISC Staff Exchange  Tags:

Secrets Of Videoblogging

 Gepubliceerd door om 06:38  Film en Boek
apr 282006
 
secrets-of-videoblogging

Als je een boek schrijft over videoblogging dan helpt het natuurlijk wel als je een goed bekeken site hebt waarop je het kunt aankondigen Het boek Secrets Of Videoblogging van Michael Verdi, Diana Weynand en Ryanne Hodson leverde daarom gisteren meteen al de nodig buzz op. Natuurlijk te bestellen via Amazon.com. Bol.com wist er nog niets van, Proxis wilde hem wel leveren, ook al betaal ik dan 22,95 euro voor een boek dat in de VS voor $16.49 (ongeveer 14,09 euro) exclusief verzendkosten de deur uit gaat. Maar dat is dan weer goedkoper dan Amazon.de die er 28,90 euro (excl. verzendkosten) voor durft te vragen. In het filmpje verbaast Michael zich over de lange tijd die het kost om zo’n boek te maken. Het toont ook aan wie er hier geld gaat verdienen aan hun inspanningen. Of het wat is hoor je nog wel, ik heb hem maar gewoon bij onze Belgische buren besteld.

 Reacties uitgeschakeld voor Secrets Of Videoblogging  Tags: