Podcast Academy

Podcast Academy - Klik voor grotere versie

Gisteren was dag 1 en vandaag is dag 2 van Podcast Academy at Boston University. De sessies worden live gestreamed in RealVideo-formaat, maar je kunt ze ook downloaden in Quicktime-formaat. Wel even wat schijfruimte vrij maken, de bestanden voor dag 1 (nog niet eens helemaal compleet) nemen 1,37GB ruimte op je schijf in.
Wat ik tot nu toe van de inhoud gezien heb is interessant. Ook al is de introductie “The Concepts & Making them happen” van Doug Kaye niet echt nieuw voor mij, sommige tips zijn toch weer interessant.

Encoding tips - Klik voor grotere versie


Toch wil ik wel een kritische noot bij hun keuze voor techniek plaatsen. Blijkbaar hebben ze de beschikking over een streaming server. Waarom dan niet die gigantische bestanden op beide manieren beschikbaar stellen? Dus, zoals nu voor download (prima, want ik heb nog wel even nodig om ze helemaal te bekijken, kan ik nog heel wat ritjes in de trein mee vullen) én als stream zodat je ook even kun scannen voordat je de download aanzet. Niet iedereen heeft een 6Mbit/sec downloadverbinding zonder datalimiet.

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Tom
Tom
14 jaren geleden

Een enorme databank van informatie!

Gelukkig is mijn snellere ADSL verbinding net opgeleverd.

Pierre
14 jaren geleden

Ik zit nu op 3,1GB en dat is nog zonder de drie sessies die ik zeker ook nog wil downloaden zodra ze online staan: Music and Licensing (CC Chapman, Accident Hash, Podshow), Recording Interviews and Phone Calls (Doug Kaye, The Conversations Network), Video Podcasting (Steve Garfield, Rocketboom). Er zit haast niets anders op dan er maar een DVD van te branden.

Pierre
14 jaren geleden

Ehm, natuurlijk niet op DVD….de m4v-bestanden spelen ook gewoon van mijn iPod Video, kabeltje aansluiten en dan kan ik ze ook op TV bekijken.

Ik heb zojuist overigens de sessie van Paul Figgiani zitten bekijken en ik vraag me echt af hoeveel mensen in de zaal het deze keer begrepen hebben. Ik begreep er in ieder geval een boel niet van en iemand die een microfoon van 200 dollar een koopje noemt en steeds maar weer verwijst naar wat ‘de professionals’ gebruiken zet voor mijn gevoel wel erg hoog in.