Fietsen met Google Maps API v2

Vorig jaar mocht ik een GPS-ontvanger lenen en ging ik aan de slag met kaarten naar aanleiding van een fietstochtje door Deurne. Naast de statische afbeeldingen van de route heb ik toen ook een dynamische versie gemaakt. Daarop zie je de route stap voor stap opgebouwd worden. Toen moest ik daarvoor nog een PNG-afbeelding van de plattegrond van Deurne voor gebruiken en die als overlay op Google Maps leggen. Nu hoeft dat niet meer. Het omzetten van de gebruikte code (je kunt hem in de bronweergave van de pagina zien) van V1 naar V2 was iets meer werk dan alleen de V1 in V2 veranderen. Ik gebruikte namelijk code die niet meer compatible was met de nieuwe versie. Maar uiteindelijk leverde dat toch dit resultaat op. Je kunt overigens in en uitzoomen met de controls aan de linkerkant en in tegenstelling tot de eerste versie past de kaart zich in schaal nu ook aan.
Omdat de kaart gebruik maakt van een GPX-bestand was het niet moeilijk er een ander databestand onder te hangen, bijvoorbeeld van een ritje met de auto van thuis naar Eindhoven. Gemaakt met mij Qtek S110.
Ik heb een aantal dingen aangepast:

  • het standaard zoomniveau van de kaart (al kun je nog steeds inzoomen)
  • de snelheid van tekenen (de rit duurt namelijk ruim een half uur)
  • de titel van de pagina en de omschrijving
  • (uiteraard) de verwijzing naar het XML-bestand

Logisch zou zijn om een bestandje te maken met die info en dat dan linken aan een generiek script. Waarschijnlijk iets voor van de zomer want ik ben wel van plan op vakantie een paar tracks op te nemen en dan ook eindelijk de koppeling met de foto’s toe te voegen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
10 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerard
15 jaren geleden

Maar jij komt toch altijd met de trein?

Pierre
15 jaren geleden

Klopt. En dat ziet er dan ongeveer zo uit. Vanwege de slechte ontvangst in de trein zelf maakt de lijn nu een sprong tussen Helmond en Eindhoven. Ik ken nog geen eenvoudig manier om de ontbrekende info aan te vullen.
Dit was een van de weinige ritjes met de auto naar Eindhoven waarbij ik dan ook nog de GPS info opgeslagen had.

Willem Karssenberg
15 jaren geleden

Version 2 Shutdown Tomorrow

Please take note per our announcement on March 9, we will shutdown Version 2 of the API tomorrow.

Please make sure you have migrated your applications to Version 3 in order to ensure uninterrupted service. You can find more information about Version 3 (including the release notes) at http://www.google.com/apis/adwords/de

Pierre
15 jaren geleden

Adwords API <> Maps API ;-)

Willem Karssenberg
15 jaren geleden

Wilde je alleen maar even aan het schrikken maken, maar dat lukt blijkbaar niet zo snel:-)

DuiMDog
15 jaren geleden

Ik had deze post nog helemaal niet gezien! Reden: Sharpreader laat een gat vallen tussen de bijdragen tot 28/4 (die ik vóór m’n vakantie nog opgehaald heb) en de posts vanaf 3 mei. Misschien een kwestie dat er in jouw RSS-feed een maximum is aan het aantal berichten wat daarin aangeboden wordt?

Pierre
15 jaren geleden

Elke RSS-feed heeft een maximum aantal items dat getoond wordt. In mijn geval zijn het steeds de 15 laatste berichten. Bij een webbased lezer zoals Bloglines is dat nooit een ‘probleem’ aangezien die elk uur, ook als jij vakantie hebt de feed ophaalt. Persoonlijk vind ik het juist wel een geruststellende gedachte dat het aantal nieuwe berichten in Sharpreader aan een automatisch maximum gebonden is hierdoor. Ik vind het niet erg om af en toe een bericht via RSS te missen als ik op vakantie ben. (it is not a BUG but a FEATURE ;-) )

duimdog
15 jaren geleden

Je schrijft gewoon te veel, laten we het daar maar op houden ;-) (maar ga vooral zo door!). Wat bedoel je overigens met "Ik ken nog geen eenvoudig manier om de ontbrekende info aan te vullen."? Met zo’n tooltje om tracks te genereren zoals deze (nota bene uit je eigen FURL-archief) kun je er toch zó een eigen stukje track tussenvoegen?

duimdog
15 jaren geleden

"Logisch zou zijn om een bestandje te maken met die info en dat dan linken aan een generiek script"
Naan mijn idee past e.e.a. prachtig in de .gpx-structuur. Waar ik aan zit te denken is om voor elke foto een waypoint aan te maken. Per waypoint/foto kun je dan uiteraard de lat/long vastleggen, maar ook een link naar Flickr. Daarmee heb je dan alle relevante informatie die je nodig hebt om foto’s in combinatie met een kaart te laten zien. Het gpx bestand als geheel heeft nog zoiets nuttigs als maxbounds/minbounds om de grenzen van je totale kaart aan te geven, meer heb je zover ik weet niet nodig.

Pierre
15 jaren geleden

Voor het aanvullen van die ontbrekende informatie zou dat tooltje een bestaande GPX moeten kunnen inlezen en dan onjuiste markers kunnen laten verwijderen en missende markers kunnen laten tussenvoegen. En dat kan het niet voor zover ik kan zien.

Ik zat meer te denken aan het koppelen van een GPX aan een Flickr Set. Ik wil dan niet handmatig waypoints hoeven aan te maken voor foto’s.
Er zijn twee opties:
1) de foto heeft GPS-info (in de tags of EXIF-metadata) -> dan kan hij getoond worden als de route ‘in de buurt komt’
2) anders wordt aan de hand van de datum/tijd info en het GPX-bestand gekeken wat de GPS-info bij benadering moet zijn geweest.