Google Maps kaarten nu ook voor Europa!

“Some loyal Google Maps Mania readers have tipped me off on some big news in the world of Google Maps – Street maps for all of Europe! What a surprise people will have when they wake up on Tuesday morning! Not only are street level maps now available (in addition to the satellite maps available previously) but so are driving directions!”

(bron)

Yes! We hebben er effe op moeten wachten, maar na Ask.com heeft nu ook Google Maps kaarten voor heel Europa, dus ook voor Nederland!

Google Maps alignment - Klik voor grotere versie

Ze lijken overigens in ieder geval voor Deurne vergelijkbare problemen te hebben als Ask.com bij het juist plaatsen van foto’s en straten op elkaar. Alleen zie je het hier minder duidelijk omdat er van Deurne op Google Maps nog geen hoge resolutiefoto’s beschikbaar zijn, in tegenstelling tot bij Ask.com

0 0 stemmen
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
15 jaren geleden

Als ik mijn buurtje in Rotterdam bekijk dan zit er een hele kleine vertekening in, maar zeker niet zoveel als van Ask. Wast Google maps nu heeft is eigenlijk datgene wat je ook al kon zien op Google Earth. Zie m’n post met de de vergelijking tussen Ask en Google earth.

duimdog
15 jaren geleden

Een ander aspect is dat ik de map-versie in de Google maps op m’n eigen site (zoals hiernog niet aan de praat heb. Het zijn nog de oude, wegenloze kaarten die je maar heel beperkt kan inzoomen

Pierre
15 jaren geleden

Klopt, vertekening is minder, overigens ook de andere kant op als bij Ask.com.
Op het moment heeft Google het voordeel van Stratenkaart + API. Op het moment dat Ask.com ook een API vrijgeeft worden de rollen weer omgedraaid omdat zij dan meer hoge-detail foto’s hebben. Kortom, het blijft nog effe haasje-over. :-)

Pierre
15 jaren geleden

Hé, dat is gek, doet ie bij mij ook nog niet. Zou dat te maken hebben met het feit dat we allebei V1 van de API gebruiken en niet V2?

duimdog
15 jaren geleden

Daar zat ik ook aan te denken. Maar helemaal logisch vind ik dat niet. Misschien is het allemaal nog wat vers.

Johan
Johan
15 jaren geleden

Ik zie dat delen van Zuid-Limburg er nu goed op staan. Alleen zijn de beelden in Google Maps nog van vorig jaar zomer. Maar gelukkig ik kan mijn huis er nu op terug vinden (zonder de nieuwe dakkapel).

duimdog
15 jaren geleden

v=1 veranderen in v=2 is inderdaad voldoende! Zie verder http://www.duimdog.nl/weblog/index.ph

Pierre
15 jaren geleden

Mooi! Nou nog wat tijd om er mee aan de slag te gaan…..