Podfeed.nl beetje jarig

 Gepubliceerd door om 10:56  Edupodcast
apr 302006
 

De koningin viert haar verjaardag ook later, dus waarom Podfeed.nl niet. ;-) De registratie van de domeinnaam is van 6 april 2005, maar op 30 april 2005 hoorde ik er voor het eerst van. Toen als luisteraar, nu kijk ik er ook regelmatig even omdat het de plek is waar veel mensen naar de EduKast luisteren. Gefeliciteerd!

Fietsen met Google Maps API v2

 Gepubliceerd door om 09:39  Geocoding
apr 302006
 

Vorig jaar mocht ik een GPS-ontvanger lenen en ging ik aan de slag met kaarten naar aanleiding van een fietstochtje door Deurne. Naast de statische afbeeldingen van de route heb ik toen ook een dynamische versie gemaakt. Daarop zie je de route stap voor stap opgebouwd worden. Toen moest ik daarvoor nog een PNG-afbeelding van de plattegrond van Deurne voor gebruiken en die als overlay op Google Maps leggen. Nu hoeft dat niet meer. Het omzetten van de gebruikte code (je kunt hem in de bronweergave van de pagina zien) van V1 naar V2 was iets meer werk dan alleen de V1 in V2 veranderen. Ik gebruikte namelijk code die niet meer compatible was met de nieuwe versie. Maar uiteindelijk leverde dat toch dit resultaat op. Je kunt overigens in en uitzoomen met de controls aan de linkerkant en in tegenstelling tot de eerste versie past de kaart zich in schaal nu ook aan. Lees verder….

Screencasting Tips for Beginners

 Gepubliceerd door om 09:08  Screencast
apr 302006
 

Op deze pagina kun je een mooi overzicht vinden van screencasting tips voor beginners. Het zijn tips van ervaren ‘screencasters’ (waaronder overigens ook Hans Mestrum) en bij elke screencaster staat een link naar zijn/haar site met screencasts. Absoluut dus de moeite waard op een regenachtige zondag. Ik schrok overigens wel even toen ik ergens een screencast over CPM zag staan. Bleek toch niet over dit OS te gaan. Daar zou ik nou eigenlijk nog wel eens een screencast van willen zien! ;-)

Je eigen 3D-wereld op Google Earth

 Gepubliceerd door om 08:54  Algemeen
apr 302006
 

Michel Duijvestijn schreef in december over studenten van zijn hogeschool die stukjes van Rotterdam in 3D in Google Earth hadden nagebouwd. Zijn bericht, en ook het artikel in het AD waar hij naar verwees vertelden niets over de software die daar voor gebruikt was. Iedereen die dat zelf wil doen kan dat nu met het, door Google opgekochte en nu gratis beschikbaar gestelde, Sketchup. Ik heb een paar van de tutorials zitten bekijken en het lijkt inderdaad heel eenvoudig al ga ik me echt niet wagen aan het nabouwen van delen van Deurne of Eindhoven. Voorbeelden van resultaten kun je downloaden van het 3D Warehouse. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Je eigen 3D-wereld op Google Earth  Tags: