iXperium Review: Ozobot

https://youtu.be/gIO3qhFdgHw

Net voor de kerst kwamen ze binnen:

En afgelopen week maakten Frank en Koen een iXperium Review van de Ozobots. Ik zou zeggen, kijk en luister eerst even naar de video hierboven.

Qua conclusie ben ik het niet met Frank en Koen oneens, maar ik wilde er wel nog een paar dingen aan toevoegen. Frank heeft de Ozobot (enkelvoud) getest met groep 8. Dat was eigenlijk niet meteen de doelgroep van de Ozobot. Het idee achter de Ozobot was namelijk dat je vanaf heel jong, dus nog voordat je met Blockly en het op een tablet/latop programmeren aan de slag gaat. En voor die jongste groep lijkt mij de Ozobot volstrekt ongeschikt. En dan met name vanwege de kwetsbaarheid ervan. Van de drie exemplaren die het iXperium had verloor er één zijn wiel bij het eerste gebruik en een van de andere twee weigerde na een paar keer om op te laden. Als je dat vergelijkt met bv de robuustheid en relatieve repareerbaarheid van de LEGO Mindstorm sets (die weliswaar een stuk duurder zijn) of de Beebots, dan schiet de Ozobot tekort.

Daarnaast is het programmeren met de kleurcodes in de lijnen minder gemakkelijk dan je zou denken. Ook hier geldt dat het voor een groep 8 wel te doen is, maar dus niet als doorlopend bruikbaar apparaat dat je vanaf groep 3 t/m 8 kunt inzetten.

Heb jij (andere) ervaringen met de Ozobot? Laat het dan even weten! Kan hieronder, maar beter nog is op de iXperium website.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jean
8 jaren geleden

🙂

trackback

iXperium Review: Ozobot https://t.co/qwWryOD9IV

trackback

iXperium Review: Ozobot:
Net voor de kerst kwamen ze binnen:
Ozobots aangekomen in het @iXperium @OZOBOT pic…. https://t.co/wPJJCVY4Zh