Video uploaden en publiceren vanaf je iPad/iPhone met MyMediasite

In de categorie: handig dat het kan, ook al kan het handiger. Het blijkt mogelijk te zijn om vanaf je iPad/iPhone video’s rechtstreeks te uploaden naar MyMediasite. Dit is de soort YouTube-omgeving die sinds een tijdje onderdeel uitmaakt van Mediasite. Waar normaal gesproken vooral content geproduceerd werd met de (dure) aparte hardware van Sonic Foundry, kun je binnen die omgeving als gebruiker/docent/student zelf eenvoudig video’s uploaden en beschikbaar stellen. De video’s kun je maken met de Desktoprecoder die te downloaden is, maar je kunt ook andere video’s uploaden. Bijvoorbeeld een clip die je met je iPad of iPhone gemaakt hebt. En voor dat laatste heb je dan niet eens je computer nodig, dat kan rechtstreeks vanaf het apparaat.

Een mogelijk scenario is dan dat je de video op het apparaat maakt, bewerkt waar nodig (bijvoorbeeld met iMovie of Pinnacle Studio op je iPad/iPhone) en dan direct op MyMediasite zet.
De video hierboven laat zien hoe dat moet. Dat uploaden is gemakkelijk, maar als je hem dan daarna ook meteen vanaf je mobiele apparaat wilt publiceren en/of delen, dan is er (in versie 6) nog het nodige kunst en vliegwerk nodig.

En voor wie het eindresultaat wil bekijken:

Voor de volledigheid: dit is een andere player dan dat ik er in de screencast aan koppel, maar wel een voorbeeld van hoe je een relatief “cleane” player kunt gebruiken voor het online plaatsen van video’s die op de Mediasite server opgeslagen zijn. En natuurlijk, als je dat wilt of als dat nodig is, dan hoef je ze niet toegankelijk te maken voor de hele wereld, je kunt ze ook achter een login zetten.

In de video zie je een heel klein fragment van de sessie van Lawrence Grafton, Global Marketing Manager bij Dell, die tijdens Unleash 2014 een sessie verzorgde over DellTV.
Tijdens de Show and Share stond hij er met een PowerEdge VRTX, een indrukwekkende server die ik natuurlijk wel even op de foto *moest* zetten:
2014-04-29 14.24.00
En hoewel dat helemaal off-topic voor deze blogpost, je kunt een test hier vinden en op de Dell-website kun je de verschillende configuratie-opties uitproberen. Voor thuisgebruik zal (naast de aanschafprijs) vooral het stroomverbruik (max. 4 x 1100 Watt voedingen) van dit bakbeest je nekken, maar het geinige is dat hij er eigenlijk gewoon uitziet als een tamelijk groot uitgevallen desktop (OK, maatje XXL) terwijl het in werkelijk een “serverruimte in een doos” (zoals Hardware Info het terecht omschrijft) is met maximaal 4 Blade servers en maximaal 12 3,5 inch schrijven die elk 4TB opslag aan kunnen.
Maar ja, als je een Mediasite server zou willen draaien, dan kan het hier ook op. 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Video uploaden en publiceren vanaf je iPad/iPhone met MyMediasite http://t.co/RIUSSUkGdl