mei 022014
 

In de categorie: handig dat het kan, ook al kan het handiger. Het blijkt mogelijk te zijn om vanaf je iPad/iPhone video’s rechtstreeks te uploaden naar MyMediasite. Dit is de soort YouTube-omgeving die sinds een tijdje onderdeel uitmaakt van Mediasite. Waar normaal gesproken vooral content geproduceerd werd met de (dure) aparte hardware van Sonic Foundry, kun je binnen die omgeving als gebruiker/docent/student zelf eenvoudig video’s uploaden en beschikbaar stellen. De video’s kun je maken met de Desktoprecoder die te downloaden is, maar je kunt ook andere video’s uploaden. Bijvoorbeeld een clip die je met je iPad of iPhone gemaakt hebt. En voor dat laatste heb je dan niet eens je computer nodig, dat kan rechtstreeks vanaf het apparaat.

Een mogelijk scenario is dan dat je de video op het apparaat maakt, bewerkt waar nodig (bijvoorbeeld met iMovie of Pinnacle Studio op je iPad/iPhone) en dan direct op MyMediasite zet.
De video hierboven laat zien hoe dat moet. Dat uploaden is gemakkelijk, maar als je hem dan daarna ook meteen vanaf je mobiele apparaat wilt publiceren en/of delen, dan is er (in versie 6) nog het nodige kunst en vliegwerk nodig.
Lees verder….

Ben er weer…een beetje…

 Gepubliceerd door om 17:42  Persoonlijk
mei 022014
 

Unleash 2014 Even een kort bericht om een teken van leven te geven hier op de site. Het is inmiddels al weer 2 mei en als ik terug kijk naar april was dat de maand met de meest dagen zonder post tot nu toe. Afgelopen week was het zeker niet zo dat er niets was om over te schrijven, maar de 2,5 dag conferentie waren lang en intensief en dus kwam van schrijven niet veel terecht en op het moment ben ik aan het proberen 7 uur tijdverschil terug te draaien. Is weer even wennen dat ik niet op mijn biologische klok kan vertrouwen voor wat betreft wakker worden en slapen.
Tot en met het thuis komen ging het prima, maar afgelopen nacht was redelijk slecht qua slapen dus vandaag zo brak als het Veerse Meer.

Dus…er komen wel berichten, ik ben er ook nog gewoon, maar het kan even duren zo af en toe.

p.s. Nee, die mok is niet in mijn koffer mee terug gekomen. De foto is van eerder deze week en staat voor de koffie die ik op het moment nodig heb (al was de koffie op de foto een slappe versie).