Het nieuwe Skype Premium: Unlimited World subscription

Screenshot 2014-05-02 21.51.23 Toen ik schreef dat videobellen met meerdere gebruikers nu bij Skype voor iedereen gratis geworden is, ging ik er nog vanuit dat mijn tijdelijk gratis videobellen abonnement niet zou tellen als een Skype Premium abonnement. Blijkbaar is dat wel zo, want ik kreeg een mail dat mijn Skype Premium account zou wordne omgezet naar een account waarbij ik onbeperkt* zou kunnen bellen naar telefoons in maar dan 60 landen/regio’s (voor dezelfde prijs die ik nu betaal = niets).

Dat betekent gratis bellen naar vaste lijnen en mobiele nummers in: Canada, China, Guam, Hong Kong SAR, Puerto Rico, Singapore, Thailand, en de VS. En gratis bellen naar vaste nummers in o.a. Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en een paar andere (sorry, was te lui om ze allemaal van Engels naar Nederlands te vertalen):

Andorra, Argentina, Australia, Austria, Belgium, Brazil, Brunei, Bulgaria, Chile, Colombia (excluding rural areas – LEX), Costa Rica, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Guadeloupe, Hungary, Iceland, Indonesia (Jakarta only), Republic of Ireland, Israel, Italy, Japan, Korea, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malaysia, Malta, Mexico, Morocco, Netherlands, New Zealand, Norway, Panama, Paraguay, Peru, Poland, Portugal, Romania, Russia, Slovakia, Slovenia, South Africa, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, Turkey, United Kingdom, and Venezuela.

Leuk, zeker omdat ik er niets voor betaal.

Zou ik Skype Premium na dit jaar ook nog blijven gebruiken?
Daar moest ik eigenlijk wel even voor aan het rekenen slaan.
Het zal een beetje van de situatie afhangen. Mobiel heb ik privé bij T-Mobile 150 belminuten per maand. Zou logisch zijn om die eerst op te maken. Maar dat kan alleen van de telefoon waar die SIM-kaart in zit, niet vanaf mijn iPad of de vaste telefoon thuis. Dat laatste kan ik met Skype ook niet natuurlijk.
UPC komt met een mobiele app, in eerste instantie alleen voor iPhone of Android, maar bellen via UPC is voor mij niet goedkoop: 9 eurocent per minuut + 10 eurocent starttarief zowel voor vaste als mobiele nummers. Skype zet daar, zelfs als ik gewoon credits inkoop: 2 cent per minuut + 3,6 cent starttarief voor vast en 6,8 cent per minuut + 5,9 cent starttarief. Dat scheelt dus.
De “Unlimited World” optie is echter best duur, daarvoor betaal je €12,06 euro per maand.
Grappig is wel dat “bellen naar het buitenland” al lang niet meer altijd duurder is dan bellen in Nederland. België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk zijn zowel bij UPC als bij Skype even duur. Dat ligt dan bij T-Mobile weer anders, want daar valt dat nu nog niet binnen de bundel. Per 1-7-2014 zijn de kosten van bellen daar 23 cent per minuut (incl. BTW), nu is dat zelfs nog 29 cent per minuut.

Voor mijn “vaste” telefoon gebruik ik VOIPdiscount. Daar krijg ik voor elke €12,08 steeds 120 dagen gratis bellen naar vaste nummers in o.a. Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten (ook mobiel), Frankrijk, Griekenland en een paar andere landen. Maar naar mobiele nummers betaal ik dan weer 17,25 cent per minuut. Ik heb daarom niet voor niets een kastje aan mijn router hangen dat gesprekken automatisch schakelt naar de beste aanbieder. Ook VOIPdiscount heeft een app waarmee je vanaf een vakantie-adres zou kunnen bellen (als je Wifi hebt). Die 12 euro en 8 cent zijn bij VOIPdiscount overigens beltegoed, dat je dan op begint te maken als die 120 dagen voorbij zijn (of als je het gebruikt om naar niet gratis nummers te bellen).

Ben je op vakantie, dan is het ook weer even rekenen als je over Wifi beschikt. Bellen via Skype is dan zeker een optie. Een kwartier met het thuisfront bellen kost dan 33,6 eurocent via Skype, 3 euro en 45 cent via T-Mobile en het is gratis via de app van VOIPdiscount.
Kortom: voor een abonnement op Unlimited World maak ik er zeker niet vaak genoeg gebruik van. Als extra optie om te kunnen bellen, zeker daar waar Wifi is, is het zeker handig.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Tom
Tom
9 jaren geleden

Als je in plaats van voipdiscount andere resellers van betamax/dellmont gebruikt zoals freevoipdeal, dan kosten 06 nummers veel minder. Iets meer dan 1ct per minuut, dacht ik. Halve cent voor vaste nummers, met dezelfde dagen gratis bellen.
Maar dat zul je wel bedoelen met overschakelen naar de beste aanbieder. Dacht alleen ergens gezien te hebben dat je daarvoor uit gebruikte, vandaar de tip.

Wat voor mij recent nieuw is zijn de resellers binnen betamax resellers.
Via resellers van resellers (zucht) zoals hanstel punt nl (even niet als link tegen spam enzo) krijg je 120 dagen per 6 euro of zelfs per 5 dollar. Dus met mijn belgedrag een jaar gratis bellen voor minder dan 10 euro.