Reflector versus AirServer – welke is de beste?

AirServer Toen ik afgelopen weekend een schermfilmpje wilde maken van mijn iPad Mini Retina zónder jailbreak moest ik op zoek naar andere hulpmiddelen (mét jailbreak kon ik dat gewoon doen met de software die ik via Cydia op de iPad zelf installeer). Ik had de keuze tussen Reflector en AirServer. Beide tools zijn zowel voor Windows als Mac beschikbaar en zorgen ervoor dat je computer zich als een AirPlay ontvanger voordoet. Daardoor kun je het scherm van je iPhone of iPad mirroren naar je computer en daar dan desgewenst weer projecteren op een beamer of, zoals ik deed, een schermopname maken.

Met Reflector had ik op mijn werklaptop de nodige problemen. Het werkte allemaal niet echt vloeiend. Met AirServer had ik die problemen niet. Het mirroren verliep zowel op mijn desktop als op de werklaptop zonder problemen. Ook als ik Youtube video’s afspeelde.
AirServer heeft in de demo-modus een heel vreemd activeringsprincipe. Daarbij moet steeds online verbinding gezocht worden met een server. Dat maakt me een beetje bezorgd als het gaat om de vraag “wat als het bedrijf stopt met de software, kan ik het dan nog gebruiken?”. Het lijkt er echter op dat AirServer dit alleen doet in de demo-modus want in de FAQ staat dat je ook ad-hoc netwerken zou moeten kunnen gebruiken.
Daar komt bij dat AirServer meerdere apparaten tegelijkertijd ondersteund (je kunt dus bv 2 iPads tegelijkertijd tonen) én op termijn ook op Windows (nu al op de Mac) ondersteuning krijgt voor het opnemen van de video, dus zónder dat je daar aparte software voor nodig hebt.

Reflector kost $12,99 per licentie, $25,98 voor twee licenties. AirServer kost educatief $11,99 voor één licentie en $19,98 voor twee licenties (eentje voor mijn desktop en eentje voor mijn laptop).

Kortom, AirServer is de meest geschikte en voordelige? Of heeft iemand andere ervaringen met AirPlay software op Windows? Ik hoor het graag!

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Reflector versus AirServer – welke is de beste? http://t.co/7PDOezSMhN

N. Wensink
N. Wensink
10 jaren geleden

Ik gebruik AirServer, Reflector heb ik niet gebruikt. Hier geen problemen met Airserver, ben er erg blij mee. Twee apparaten tegelijkertijd kunnen tonen is soms erg handig. Soms is het wel lastig dat iPad en laptop met AirServer op hetzelfde netwerk moeten zitten.