4K video wordt bereikbaar(der) voor consumenten

Ik had al een korte post met “wat je allemaal niet gemist hebt” gemaakt over CES 2014, maar Nicolas Charbonnier maakt altijd heel veel filmpjes als hij ergens is en is dan ook meestal wat later met online zetten. Dus kwam ik nu pas zijn verslag van CES 2014 tegen. Ik wilde er twee filmpjes/posts uitpikken omdat die beiden gaan over 4K video en waarvan de ene interessant en de andere ook om andere redenen grappig is.

Het filmpje hierboven gaat over de opvolger van de Panasonic HX-A100. En die zou ook 4K video moeten kunnen schieten. Dat kan de GoPro 3+ ook al, maar die is vooralsnog beperkt tot 15 beelden per seconde. Het is afwachten wat Panasonic voor elkaar gaat krijgen.
Prijs is ook nog niet bekend, maar de HX-A100 kost op het moment €199,- (in het filmpje hebben ze het over $199,- maar helaas is ook hier $1,- in praktijk €1,- gebleken).
Zelf gebruik ik de GoPro (de oude, veel dikkere) voornamelijk op het stuur van mijn fiets omdat ik het gewicht ervan op mijn helm niet prettig vond. De nieuwe 3+ is lichter, maar vormt nog steeds een vreemde punt op een fietshelm. De Panasonic ziet er wat dat betreft wel mooi uit, al vraag ik me af of zo’n ding op je oor nou zo comfortabel zit. Iemand hier ervaring mee op de fiets?

De andere video van Nicolas is gemaakt bij Sony en laat hun aanbod van 4K-camera’s zien. Nieuws daarbij is dat er dus al een 4K consumentencamera te koop zal komen voor $1.999,- of (ook hier weer) €1.999,-.
Nou is dat op zich méh nieuws. Maar ik vond het filmpje schitterend vanwege de meneer bij de Sony stand. Kijk eens naar zijn uitstraling (en dan bedoel ik niet alleen zijn stropdas). Maar zijn hele gezichtuitdrukking. Hij straalt gewoon uit dat hij Nicolas eigenlijk maar een raar figuur vindt. Daar kan ik me iets bij voorstellen, maar het is natuurlijk absoluut dodelijk als je verkoper bent (of PR-medewerker voor een week of gewoon ingehuurd om tijdens CES een verhaal 100.000x te vertellen).

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raoul Teeuwen
10 jaren geleden

“in het filmpje hebben ze het over $199,- maar helaas is ook hier $1,- in praktijk €1,- gebleken”

Wat veel Nederlanders vergeten/niet weten is dat de prijs die in dollars genoemd wordt, bijna altijd de prijs ex BTW is. In de VS adverteren ze eigenlijk altijd met prijzen ex BTW, en afhankelijk van de staat waar je het koopt betaal je dan bij de kassa (al dan niet online) de BTW erbij. Dat is in ieder geval al een deel van het verschil tussen de dollar- en europrijs. Zo heb ik net een Moto X via een vriendin in de VS laten kopen, ik zag een prijs van $399, hoor ik vervolgens dat $474 heeft betaald… Viel even tegen (alhoewel het nog altijd goedkoper is dan hier kopen, met als nadeel dat 4G vermoedelijk niet werkt en je mogelijk met de garantie zit)

trackback

[…] http://youtu.be/YpXUr_0QJNM Ik had al een korte post met wat je allemaal niet gemist hebt gemaakt over CES 2014, maar Nicolas Charbonnier maakt altijd heel veel filmpjes als hij ergens is en is dan ook meestal wat later …  […]