Is Google Glass straks hét apparaat voor QR-codes en Lifi?

technogym-interface Het zijn twee berichten die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, die me vanavond wild aan het fantaseren lieten slaan. De eerste zou je mogelijk eerder op het Active Geek weblog verwachten en heeft te maken met een aankondiging van het bedrijf Technogym.

Die hebben een loopband aangekondigd die je zou kunnen besturen met je Google Glass (als je er al zo eentje hebt natuurlijk). Stom concept natuurlijk, want hoewel ik geen brildrager ben, kan ik me niet voorstellen dat je voor je lol een bril op gaat zetten tijdens het rennen. En met zo’n megascherm voor je neus heeft het display van je Google Glass ook niet echt veel nut meer. Maar kijk eens naar de afbeelding hierboven? Daar staat een QR-code op. En dat is waarom ik het apparaat vermeld. QR-codes zijn nooit echt aangeslagen. Want het is nou eenmaal veel te veel gedoe om die dingen iedere keer te scannen. Maar een Google Glass bril heeft daar natuurlijk helemaal geen moeite mee. Dan kun je de code scannen door er alleen maar naar te kijken. Dan is zo’n code zelfs op een beeldscherm zinvol (in tegenstelling tot wanneer je een muis in je hand hebt en je er net zo snel op klikt). Sterker nog: ik durf te voorspellen dat als Google Glass echt gemeengoed wordt, we een opleving van het gebruik van de QR-code zullen zien.
http://youtu.be/-iY8ASnx6fg
En dat niet alleen, er werd nóg een technologie tijdens de CES gedemonstreerd waarvan ik het lot verbind aan dat van Google Glass. En dat is “Lifi”.

Lifi? Ja Lifi! Als in: “Wifi maar dan met Licht”.
Waarschijnlijk is op dit moment je afstandsbediening het enige apparaat dat je in huis hebt dat data via licht verstuurd en dan is het in dat geval nog via een heel simpel protocol. Maar in Schotland werken ze aan dataverbindingen die iets geavanceerder zijn en iets meer data kunnen transporteren. In Duitsland halen ze snelheden tot 500 Mbps. En ook dit lijkt me bij uitstek een technologie om te combineren met Google Glass. Immers, het is licht dat het menselijk oog niet kan detecteren, maar dat moet voor Google Glass geen probleem zijn. Het schijnt minder energie te verbruiken dan bijvoorbeeld Wifi, ideaal voor een bril met een relatief kleine accu.

Stel je dus voor, je staat bij een kiosk. Je scant met je Google Glass de QR-code bij een advertentie. Je krijgt het aanbod om informatie over de producten, looproute naar de dichtstbijzijnde winkel, een aantal kortingscodes en aanbiedingen te downloaden. Als je accepteert, worden die razendsnel via een ledbundel in de kiosk naar je Google Glass verstuurd en lokaal in de bril opgeslagen voor gebruik. Ideaal toch?

Ik ben benieuwd wanneer ik weer naar dit bericht verwijs en roep “zie je wel!”. 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Het zijn twee berichten die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, die me vanavond wild aan het fantaseren lieten slaan. De eerste zou je mogelijk eerder op het Active Geek weblog verwachten en heeft te maken …  […]